Képzeletbeli űrutazáson vehetnek részt az érdeklődők

2017. február 02. csütörtök 07:30

Képzeletbeli űrutazáson vehetnek részt az érdeklődők

Az égen látható távoli fénypontok és ködösségek évszázadok óta izgatják a tudósok és a hétköznapi emberek fantáziáját, megismerésükhöz egyre nagyobb távcsöveket és űrszondákat építettek. Az előadás során az érdeklődők beülhetnek egy képzeletbeli űrhajóba, ami a fénynél is gyorsabban kijut a Naprendszerből és elrepíti őket a csillagok és a galaxisok közé.

A tágabb kozmikus környezetben rengeteg érdekes objektummal találkozhatnak. Megközelíthetik az óriási csillagközi gázfelhőket, amelyekben új napok és bolygórendszerek születnek. Átrepülhetnek több millió csillagot tartalmazó halmazon.

A vendégek felfedezhetik a Tejútrendszer távoli zugait és a központi fekete lyuk környékét és megismerkedhetnek más csillagvárosokkal, azok kialakulásával és a belőlük felépülő galaxishalmazokkal, falakkal. Az előadás végén elérkezhetnek a mai eszközökkel megfigyelhető legtávolabbi objektumokig.

Az ötven perces előadás, tizenkét éves kortól javasolt. Az előadás megtekinthető február negyedikén, délután három órakor a Zsolnay Negyedben.

Forrás: ZSÖK