Kedvezményesen buszozhatnak a közfoglalkoztatottak Pécsett

2016. június 07. kedd 11:10

Kedvezményesen buszozhatnak a közfoglalkoztatottak Pécsett

Június 1-jétől új bérlettípust vezetett be a BIOKOM Nonprofit Kft. Pécsett a busszal közlekedők számára.

A Közfoglalkoztatottak bérlete tetszőleges kezdőnappal váltható meg, és érvényes a jelölt kezdőnapon nulla órától (legkorábban a vásárlás napjától) az azt követő 30. nap (hajnali) négy óráig korlátlan számú utazásra a helyi közösségi közlekedés pécsi buszvonalain.

Az új bérlet csak érvényes Közfoglalkoztatott igazolvánnyal együtt használható, amelynek sorszámát az első utazás megkezdése előtt tintával, olvashatóan, javítás nélkül be kell írni a bérletszelvény megfelelő rovatába. A bérletet megvásárlás után külön már nem kell érvényesíteni.

A bérletet ellenőrzés során fel kell mutatni, és az ellenőrzést végző személy kérésére át kell adni. Vissza nem váltható.

A bérlet kiváltásának feltételei:

A bérletet és a bérletigazolványt a BIOKOM Nonprofit Kft. Központi Ügyfélszolgálatán, a 7632 Pécs, Siklósi út 52. alatt kizárólag a munkáltatók jogosultak kiváltani.

Szükséges leadni a közfoglalkoztatásban érintett önkormányzati és civil szervezetek hatósági szerződésük hitelesített fénymásolatát, ezáltal regisztrálásra kerül a munkáltató.

Az alábbi dokumentumok bemutatása és leadása szükséges, amennyiben a foglalkoztató szervezet egy adott dolgozója számára először vásárol bérletet:

·a közfoglalkoztatott munkaszerződése, amelynek tartalmaznia kell a munkavégzés helyét (Pécs város területén kell lennie),

·1 darab igazolványkép,

·igazolására alkalmas igazolvány másolata, amelyet aláírásával hitelesít a dolgozó.

A foglalkoztató szervezetnek havonta nyilatkoznia kell az alábbiakról: egyeztetés a meglévő közfoglalkoztatott létszámáról, nyilatkozat és névsor a még közfoglalkoztatott alkalmazásban állókról, havi felsorolás a tárgy hóban kilépő munkavállalók névsoráról.

A bérletigazolvány kiváltására, illetve minden hónapban a bérletek megvásárlásra is kizárólag a BIOKOM Nonprofit Kft. Központi Ügyfélszolgálatán, a 7632 Pécs, Siklósi út 52. alatt van lehetőség.

A jogosultság igazolása minden munkavállaló esetében a munkáltatók részéről havonta történik a már említett dokumentumok bemutatásával.

A bérletigazolvány kiállításának ára 250,- Ft áfával, a bérletszelvény ára 3300,- Ft áfával együtt.

Készpénzes fizetés esetén a bérlet azonnal átvehető. Átutalás esetében díjbekérőt töltünk ki, az átutalás megtörténtének igazolása után vehetőek át a bérletek és az igazolványok.

A rendszer rugalmasabbá tétele érdekében a közfoglalkoztatottak bérlete 30 napos bérlettípusra változik.

A közfoglalkoztatottak bérlete nem váltható vissza.

A közfoglalkoztatottak bérletével kapcsolatos feltételek és az értékcikk típusa június 1-jétől érvényes, a bérlet kezdődátuma legkorábban szintén ugyanez a dátum lehet.

Forrás: BIOKOM Nonprofit Kft.