Kedden visszatér a kellemes nyári meleg

2016. augusztus 22. hétfő 17:04

Kedden visszatér a kellemes nyári meleg

Éjszaka még hűvös, néhol esős idő lesz, reggelre viszont felszakadozik a felhőzet, délutánra pedig mindenhol napos, csapadékmentes időre lehet számítani.

Az ország nagy részén folytatódik az erősen felhős vagy borult idő, és mindjobban a középső, illetve keleti területeken lehet további esőre, záporra számítani.

Felhőszakadással kísért zivatarok a nap folyamán egyre inkább keleten fordulhatnak elő. A Dunántúl északnyugati felén ugyanakkor lassan megszűnik a csapadék, és az esti óráktól a felhőzet is elkezd felszakadozni.

Az éjszaka második felétől az északkeleti határnál is csökken a felhőzet, és reggelre az ország középső harmadán, és keleten is mind kevesebb helyen eshet.

Kedden délelőtt a Dunántúl és az Észak-Alföld mellett már a főváros térségében, délutántól pedig a déli, délkeleti megyékben is kisüt a nap, és ekkorra a csapadék is mindenhol megszűnik.

A több helyen erős, néhol viharos lökésekkel kísért északi, északnyugati szél éjszaka a főváros térségében és Nógrád megyében mérséklődik, és kedden is csupán a középső országrészben lesz élénk a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17 fok között alakul, a középső országrészben lesz a leghűvösebb.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 23 és 28 fok között valószínű, a legmelegebb az ország északnyugati és északkeleti szegletében várható.

 

MTI