Kedden meleg, de néhol esős időre számíthatunk

2016. augusztus 29. hétfő 17:02

Kedden meleg, de néhol esős időre számíthatunk

Éjszaka már helyenként elered az eső és napközben is változóan felhős marad az ég. Az ország túlnyomó részén meleg 30 fok körüli meleg lesz.

Hétfőn északnyugat felől felhősödés kezdődik, amely estig nagyjából a Kaposvár-Miskolc vonalig terjedhet. Estig a Balatontól északra és nyugatra fekvő területeken és az Északi-középhegység nyugati felén fordulhat elő zápor, zivatar, utóbbiakat felhőszakadás is kísérheti. Éjszaka a délkeleti megyéket kivéve - ahol még derült marad az ég - helyenként várható csapadék, nagyobb számban az előbb említett vonal szélesebb sávjában.

Kedden változóan felhős időre, az ország túlnyomó részén többórás napsütésre és elszórtan záporokra, zivatarokra számíthatunk. Csapadékra kedden legnagyobb esély a Duna-Tisza közén és a Tiszántúlon, legkisebb a Dél-Dunántúlon van.

A szél hétfőn előbb az Észak-Dunántúlon, majd kedd reggelre mindenütt északira fordul, megélénkül, több helyen átmenetileg meg is erősödik, sőt a zivatarokat viharos széllökések is kísérhetik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 15 és 20 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 25 és 31 fok között alakul, délkeleten lesz a legmelegebb.

 

MTI