Karsai: Toller is szerepet vállalt Medgyessy megbuktatásában

2014. augusztus 30. szombat 10:16

Az egykori pécsi szocialista polgármester, Toller László, valamint Botka László, Balogh József és az SZDSZ-es Horn Gábor és Eörsi Mátyás is kulcsszerepet vállalt Medgyessy Péter 2004-es megbuktatásában - olvasható a Magyar Nemzet szombati lapszámában. Toller állítólag később megbánta ezt.

A napilapnak Karsai József egykori szocialista országgyűlési képviselő azt nyilatkozta, a puccs vezéralakja Gyurcsány Ferenc akkori sportminiszter volt.

Elárulta, a szocialisták közül főleg Botka László (jelenleg az MSZP választmányi elnöke), néhai Toller László és Balogh József, az SZDSZ-esek közül pedig Kuncze mellett Horn Gábor és Eörsi Mátyás (utóbbi ma már a Gyurcsány-féle Demokratikus Koalíció országos tanácsának tagja) vállalt benne fontos szerepet.

A volt MSZP-s képviselő a Magyar Nemzetnek elmondta még, Toller László 2006 júniusában már bánta, hogy részt vett a puccsban. Mint írják, Karsai éppen a balesete napján találkozott vele a parlamentben, és beszélgetésre hívta, ám Toller sietett, így ez elmaradt.

További részletek ide kattintva érhetők el.