Jövőre elkezdődhet az új mohácsi kikötő építése

2016. július 23. szombat 13:38

Jövőre elkezdődhet az új mohácsi kikötő építése

A beruházáshoz szükséges pénz rendelkezésre áll, a megvalósíthatósági tanulmány készül, várhatóan ősszel a kivitelezőt is kiválasztják, így nincs akadálya annak, hogy jövőre elkezdődjön és be is fejeződjön a beruházás - írja a Mohácsi Újság.hu.

Mint arra a hírportál emlékeztet, már tavaly megszületett a kormányhatározat arról, hogy 4,75 milliárdos támogatást kap a város a régóta tervezett kikötőfejlesztés megvalósításához.

A nagyszabású beruházás előkészítése évekkel ezelőtt elkezdődött: az önkormányzat mintegy százmillió forintot nyert el a kivitelezést megelőző tanulmányok elkészíttetésére, a szükséges vizsgálatok elvégezésére, így a kedvező döntés után ezekre már nem kellett várakozni.

Azóta már a megvalósíthatósági tanulmány és a költség-haszon elemzés készítőiről is döntöttek, s várhatóan ősszel a kivitelezőt is kiválasztják.

Új fejlemény az ügyben, hogy a képviselő-testület tagjai a legutóbbi ülésükön a beruházáshoz szükséges önerő, 294 millió forint biztosításáról is határoztak, az összeget a fejlesztési tartalékból állja a város.

Mindezek ismeretében várhatóan tavasszal elkezdődhetnek, s még 2017-ben be is fejeződhet a nagyjából ötmilliárd forintba kerülő konténer- és darabáru rakodására alkalmas közforgalmú kikötő építése.

További részletek ide kattintva olvashatók. 

Forrás: Mohácsi Újság.hu