Jótékonysági koncerttel támogatják a templom felújítását

2017. április 22. szombat 16:30

Jótékonysági koncerttel támogatják a templom felújítását

Országos hírű operaénekesek és könnyűzenészek adnak jótékonysági koncertet Pécsett az Expo Centerben április 28-án pénteken. Az est adományjegy-bevételét a Gyárvárosi Munkás Szent József templom felújítására fordítják majd.   

Az 1929 óta a város kapujaként magasodó Pécs- Gyárvárosi Munkás Szent József templom az utóbbi években több felújításon is átesett, ám a statikai megerősítés és festés még hátra van.

A Pécs- Gyárvárosi Római Katolikus Plébánia plébánosa: Kövesi Ferenc szervezésében, Udvardy György megyéspüspökkel és Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár fővédnökökkel és több városi cég összefogásával április 28-án jótékonysági estet tartanak a templom felújítására.

Bukszár Márta, Kriszta Kinga és Horváth István pécsi operaénekesek mellett a Rising Star című tehetségkutató műsorban feltűnt és ötödik helyezést elért Singh Viki és a 2010-es év férfi hangjának választott Megasztár-felfedezett Kökény Attila lépnek fel és adnak egész estés koncertet a pécsi Expo Centerben.

A programmal kapcsolatos sajtótájékoztatón Hoppál Péter, az est fővédnöke elmondta, hogy „nagyon fontos feladata és felelőssége a mai magyar polgári társadalomnak, hogy az önszerveződő egyházi közösségeket megerősítse, hiszen így a helyi és nemzeti identitásunk is erősödhet. A közösségi összefogás az egyén önbecsülését is elősegíti, ezért mindenkit csak biztatni tudok, hogy társadalmi szerepvállalását a maga módján, szintjén tegye meg."

A jótékonysági estre a 2000 forintos adományjegyek elővételben a Széchenyi téren található Pécs Pontban és a Gyárvárosi plébánián, a program előtt az Expo Centerben pedig 2500.-ért vásárolhatók meg. Az eseményre minden érdeklődőt szeretettel várnak.

EQM