Jótékony piros színbe borul a Széchenyi tér pénteken

2014. február 12. szerda 12:02

A sokszínű város, Pécs történelmi főterén február 14-én, 14 órakor a piros lesz az uralkodó. Ekkor ugyanis piros ruhába öltözött kicsik és nagyok ünneplik itt együtt az életet.

A Szemem Fénye Alapítvány Öltözz pirosba! akciója a gyógyíthatatlan betegségben szenvedő gyermekek iránti szolidaritás kifejezésére biztat. Ezen a napon - amely az angolszász kultúrkörben a szerelmesek napja - aki valamilyen piros ruhadarabot vesz fel, támogatását fejezi ki az életük legnehezebb időszakában lévő családok felé.

Az első hazai gyermekhospice házat fenntartó szervezet fontosnak érzi, hogy megmutassuk, senki sincs egyedül a bajban. Jó szándékú emberek mindig lesznek, akik önkéntes áldozatvállalásukkal segítő kezet nyújtanak embertársaiknak. Az elmúlt 3 évben 30 ezer ember 200 forintjaiból 6 millió forint gyűlt össze a nemes ügy támogatására.

Az Öltözz pirosba! napot immár negyedik alkalommal rendezi meg a Szemem Fénye Alapítvány. A gyógyíthatatlan betegségben szenvedő gyermekek és családjaik ellátását felvállaló szervezet arra kér mindenkit, hogy február 14-én, pénteken vegyen fel egy piros ruhadarabot, s 200 forinttal támogassa a szolgáltatásait ingyenesen nyújtó Dóri Ház működtetését.

Az akcióba bekapcsolódók ehetnek akár piros ételeket, ihatnak piros italokat, pirosba burkolhatják üzletüket, sőt a legbátrabbak még a hajukat is befesthetik. A pécsi Széchenyi téren pedig összemosolyoghatnak mindazok, akik hasonlóan gondolkodnak. Itt kiderül, hogy nem csak a bajban, hanem a vidámságban sem vagyunk egyedül.