Jordánia-Izrael körutazás

2014. március 23. vasárnap 18:30

Jordánia-Izrael körutazás

2014. május és október közötti indulásokra. Április 15-ig first minute akciós árakon foglalhatók.

További információk, foglalás

Ha további információkra lenne szüksége, hívja a Travel21-et a 72/233-533-as számon, vagy küldjön egy e-mailt az [email protected] címre és felhívjuk mi Önt.
Személyesen kedden, szerdán, csütörtökön és pénteken fél 10 és fél 6 között, szombaton fél 10 és fél kettő között várjuk a Pécs, Jókai tér 2. sz. alatti utazási irodánkban.
Utazásértékesítő: Travel21 Utazási Iroda, Pécs, Jókai tér 2., Telefon: 72/233-533.  

Jordánia-Izrael körutazás 3*
(3 éj Aqaba + 2 éj Amman + 2 éj Jeruzsálem)
Félpanziós ellátással
Felár ellenében a Holt-tengernél 4* szálloda foglalható!
203 205 Ft (655,5 €)/fő/héttől 

Jordánia-Izrael körutazás 4*
(3 éj Aqaba + 2 éj Holt-tenger + 2 éj Jeruzsálem)
Félpanziós ellátással
238 545 Ft (769,5 €)/fő/héttől

1. nap: Budapest/Aqaba: Elutazás Aqabába charter járattal, érkezés után transzfer a szállodába. Vacsora és szállás Aqabában.

2. nap: Aqaba (Wadi Rum): Reggeli után szabadprogram. Délután utazás Wadi Rumba, ahol izgalmas kb. 2 órás dzsip túrán veszünk részt az egyedülálló vörös homokos sivatagban. Este visszatérés Aqabába, vacsora és szállás Aqabában.

3. nap: Aqaba/Holt-tenger (Petra): Reggeli után utazás Petrába. Egyetlen Jordániai utazás sem lehet teljes az ókori nabateusok központjának, Petra városának meglátogatása nélkül. Petra végtelen városát teljes egészében kézzel vésték a vörös homokkő sziklákba. Titokzatos és lenyűgöző hely, ahol örök tisztelet övezi e letűnt civilizációt. A hegységek természeti gazdagsága fenséges módon ötvöződik a nabateusok kifinomult kultúrájával és lenyűgöző építészetével, akik színházakat, templomokat, síremlékeket, házakat és utakat építettek ezen a varázslatos helyen. Nem meglepetés, hogy Petra városát az UNESCO a világörökség részévé választotta. Délután utazás a Holt-tengerhez. Vacsora és szállás Ammanban vagy a Holt-tengernél.

4. nap: Holt-tenger/Jeruzsálem (Jerash, Amman): Kora reggel fürdőzés a Holt tengerben. Reggeli után utazás Jordánia fővárosa felé, buszos városnézés Ammanban, majd utazás Jerashba, ahol felkeressük a lenyűgöző római kori várost. Sétát teszünk az Ovális téren, megtekintjük a számos csodálatos templomot, végighaladunk Jerash egykori főútján a Cardo-n, megtekintjük a római színházat ahol évente megrendezésre kerül a jerash-i zenei fesztivál. Jerash megtekintése után utazás az Izraeli határhoz, átkelés Izraelbe, majd továbbutazás Jeruzsálembe. Vacsora és szállás Jeruzsálemben.

5. nap: Jeruzsálem: Reggeli után városnézés Jeruzsálemben. A nap során elsőként felkeressük a Sion hegyet, látogatást teszünk az Utolsó vacsora színhelyén, majd megtekintjük a Szent Péter Gallicantu templomot. Ezt követően Jeruzsálem óváros részének meglátogatása: zsidó negyed, sirató fal majd a Templomhegyen a sziklamecset megtekintése. A Via Dolorosan keresztül Jézus utolsó útján végighaladva jutunk el a kereszthalál színhelyére, majd meglátogatjuk a Szent Sír templomot. Vacsora és szállás Jeruzsálemben.

6. nap: Jeruzsálem/Holt-tenger: Reggeli után Jeruzsálem új részének felfedezése Izraeli Múzeum, és a Holokauszt emlékmű megtekintése, és látogatás Jézus szülőhelyére, Betlehembe, ahol megtekintjük a Születés Templomát. Délután visszatérés Jordániába, vacsora és szállás Ammanban vagy a Holt-tengernél.

7. nap: Holt-tenger/Aqaba (Madaba, Nebo-hegy, Kerak): Kora reggel fürdőzés a Holt tengerben. Reggeli után utazás a Nebo-hegyre, a szent helyre, ahonnan Mózes megpillantotta a Szentföldet és a Holt-tengert. A legenda szerint ez az a hely, ahol Mózes utoljára feltűnt halála előtt. Megtekintjük a próféta emlékére emelt templomot. Ezt követően utazás Madabába, ahol az egyedülálló és világhíres Szentföldi mozaiktérkép található a Szent György templom padlóján. Ezt követően indulunk Aqaba felé, útközben látogatást teszünk Kerak-ba, az ősi városba, melyet már az Ószövetség is említ. A város 930 méterrel a tengerszint felett fekszik, az itt található monumentális várból csodálatos kilátás nyílik a Holt-tengerre és a Jordán-völgyre. Érkezés Aqabába. Vacsora és szállás Aqabában.

8. nap: Aqaba/Budapest: Reggeli után transzfer a repülőtérre, hazautazás charter repülőjárattal.

A részvételi díj tartalmazza: 3 éjszaka Aqabában, 2 éjszaka Ammanban vagy a Holt-tengernél és 2 éjszaka Jeruzsálemben a választott szálloda szerint a megadott ellátással, repülőjegyek, repülőtéri transzferek, szerviz díj, vízum, beépített programok magyar nyelvű idegenvezetéssel, útlemondási biztosítás.

Külön fizetendő: adók és illetékek: 57 350 Ft (185 €)/fő, jordán kilépési illeték: 6 200 Ft (20 €) /fő, utasbiztosítás, belépők és egyéb díjak: kb. 115 EUR/fő vagy 150 USD/fő (helyszínen fizetendő), izraeli kilépési illeték: 30 USD/fő (helyszínen fizetendő).

(Utazásértékesítő: Travel21 Utazási Iroda - az Equator Média Kft. működtetésében az Olinera kft. fiókirodája)