Jobb, ha tudjuk: ezekre figyeljünk az ünnepekkor, ha temetőbe megyünk

2016. október 25. kedd 17:08

Jobb, ha tudjuk: ezekre figyeljünk az ünnepekkor, ha temetőbe megyünk

Közleményben tudatta a legfontosabb információkat és tudnivalókat a Pécsi Köztemető a közelgő ünnepek kapcsán.

A közleményben kiemelték, hogy egyházi közreműködéssel november elsején délután öt órakor halottak napi megemlékezést tartanak a Pécsi Köztemető ravatalozó előtti terén.

Tájékoztattak arról, hogy a kegyeletgyakorlás megkönnyítése és a méltó megemlékezés biztosítása érdekében ügyeleti szolgálatot tartanak a Pécs, Siklósi út 43. szám alatti irodaépületben október 29-én és 30-án 9.00-16.00 óra között, 31-én 8.00-16.00 óra között, november 1-jén 9.00-17.00 óra között. A munkatársak teljes körű ügyintézést (temetési ügyek intézése, sírhelyek újraváltása) biztosítanak a hozzátartozók részére.

Felhívták a figyelmet, hogy szakipari munka (síremlék-, járdaépítés) október 21-én 15.00 órától november 2-án 15.00 óráig nem végezhető.

Közölték azt is, hogy november 1-jén és november 2-án a temetőben személygépkocsival csak mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkezők közlekedhetnek. A társaság ugyanakkor elektromos kisbusszal biztosítja a temető területén a kényelmesebb közlekedést.

Az emlékezés meghittsége, zavartalansága érdekében kérik, hogy a sírgondozásból keletkező hulladékot a parcella szélén lévő tárolóba gyűjtsék,valamint körültekintően helyezzék el a gyertyákat, nehogy tűz keletkezzen.

A temető november 9-éig 6.00 órától 20.00 óráig, november 10-étől 7.00 órától 17.00 óráig tart nyitva, november 1-jén a kapuk zárása előtt fél órával harangjelzés figyelmezteti a látogatókat a nyitva tartási idő végére. A temető zárását követően a Nagyárpádi úti portánál lehet elhagyni a területet.

A Nagyárpádi útról megközelíthetően október 28-tól november 1-jéig a temető bővítési területén ingyenes parkolást biztosítanak.

Forrás: Pécsi Köztemető