Jó szelet, Pécs! Futamából a második helyen jutott tovább a város csapata a Nemzeti Regattán

2017. június 10. szombat 13:15

Jó szelet, Pécs! Futamából a második helyen jutott tovább a város csapata a Nemzeti Regattán

Kiválóan futott a Nemzeti Regattán a pécsiek hajója: a Vári Attila, Schneider János, Pauska Zsolt, Baráti Zsolt, Kollár Lajos, Csizi Péter alkotta egység a második helyen jutott tovább futamából a vasárnapi döntőbe.


Idén ismét megrendezték a hagyományteremtő céllal indított Nemzeti Regattát Siófokon, ahol Magyarország települései bontottak vitorlát.

A rendezvény legfőbb látványossága a hagyományteremtő céllal megrendezésre kerülő speciális amatőr vitorlásverseny (pályaverseny),a melyen Magyarország települései által indított hajók (OneDesign - azonos típusú - hajók) vesznek részt saját helyi értékeiket képviselve.

 

Baranyából három város bontott vitorlát, Pécs, Mohács és Siklós. Utóbbi két csapat sajnos nem jutott tovább, a pécsiek - a kormánynál Kollár Lajos sebész professzorral, a Magyar Vitorlás Szövetség elnökével - ellenben igen.

A pécsiek hajója - a fedélzetén Vári Attilával, Schneider Jánossal, Pauska Zsolttal, Baráti Zsolttal, Kollár Lajossal és Csizi Péterrel - a második helyen ért célba a futamán, így vasárnap jöhet a döntő.

A mohácsiak sátra előtt: Barics Zsolt, Schneider János, Szekó József és Csizi Péter.

A kétnapos családi fesztivál során a látogatók egyszerre vehetnek részt egy tartalmas szabadidős programon, egy nívós sporteseményen, mindeközben a Balaton partján találkozhatnak Magyarország más tájainak szépségével és értékeivel is. Több korosztálynak szóló koncertek, gyerekprogramok, tematikus foglalkozások, néző és gyerekhajó programok színesítik a fesztivál kínálatát.

M. B.