Izgalmas kalandra hív a Püspökség Szent Iván éjszakáján

2017. június 22. csütörtök 07:30

Izgalmas kalandra hív a Püspökség Szent Iván éjszakáján

Izgalmas programokra invitálja az érdeklődőket a Pécsi Püspökség szombaton este nyolc órától.

„Mert ahol a kincsed van, ott lesz a szíved is." (Mt 6,21) olvassuk a Szentírás két évezredes igazságát. A szív a Bibliában az ember személyiségének középpontját jelenti. Eredendő hivatásunk, hogy megtaláljuk azt az örök értékű kincset, amelytől legteljesebb boldogságunk függ. Ily módon életünk egésze kincskeresés, jelképesen erre utal az a játék is, amelyre a Pécsi Püspökség szeretettel várja az érdeklődőket.

Az est folyamán négy helyszínen négy kelyhet kell majd megkeresni, amelyekben egy bibliai idézet egy-egy szavát rejtettük el. A megfejtéseket a Magtár Kávézóban elhelyezett kincsesládában gyűjtjük. A feladvány megfejtői 10% kedvezményben részesülnek a büfében, valamint részt vesznek a nyereményjátékon, amelyen öt püspökségi ajándékcsomagot sorsolunk ki.

Az est programja

Püspöki KincsTár:
Idegenvezetések indulnak: 20:30, 21:30, 22:30-kor
A csoportok létszáma korlátozott, így a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztráció a kiválasztott időpontra klikkelve a felnyíló oldalon lehetséges.
A köztes időben önállóan megtekinthető a kiállítás, gyerekek számára szabadon használható óriás puzzle, kockák, 3D kirakó várja az érdeklődőket.

Pécsi Székesegyház:
Rövid orgonakoncertek: 21:00, 22:00, 23:00-kor. Orgonán játszik Kovács Szilárd, a Pécsi Székesegyház orgonaművésze.
Az est folyamán a Székesegyház tornya is látogatható.

Püspöki Pince:
3 tételes borkóstolók a Pécsi Püspökség címeres boraiból 20:00 és 22:00 órakor, regisztráció a kiválasztott időpontra klikkelve a felnyíló oldalon lehetséges.

Árak

Belépőjegy: 1000 Ft/fő, mely tartalmazza a Székesegyház, a Püspöki KincsTár, és a Földalatti Egyház kiállítások megtekintését, valamint az orgonakoncerteken és az idegenvezetésen való részvételt.
12 év alatt a belépés ingyenes!

Borkóstoló: 1900 Ft (regisztrációval). Jegyvásárlás a Magtár Látogatóközpontban.

Forrás: Pécsi Püspökség