Itt már csak a hideg idő segíthet? Utcai ivászat borzolja a kertvárosiak és az uránvárosiak idegeit

2016. július 24. vasárnap 16:10

Itt már csak a hideg idő segíthet? Utcai ivászat borzolja a kertvárosiak és az uránvárosiak idegeit

Már több esetben is panaszt tettek a Diana tér környékén élők az egyik kocsma előtti italozás és hangoskodás miatt, ám a helyzet hosszú ideje változatlan. A rendőrök is igyekeznek rendet tenni, de miután elvonulnak, folytatódik az utcai ivászat. A Mecsek Áruház környékén is hasonló problémák vannak.

Itt tavasztól őszig tart a fesztiválszezon, sőt, néhány téli napon is. Ezekkel a szavakkal jellemezte a Diana tér és környékének állapotát a Krisztina téren lakó egyik olvasónk. Mint elmondta, a fő problémát az egyik olcsó kocsma, illetve annak törzsközönsége jelenti, akik a nagy melegben a vendéglátóegység előtt, közterületen fogyasztják el a hosszabb, rövidebb italokat.

Megtudtuk, az ivászat több esetben hangoskodásba csapott át, ám olyan is előfordult, hogy az arra járó hölgyeknek be-beszólogattak.

A gondokról persze a zsaruk is tudnak. Érdeklődésünkre a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságnál azt közölték, érkezett hozzájuk bejelentés a Diana téri helyzettel kapcsolatban, és miután a helyszínre vonultak, a szankció sem maradt el. Más kérdés, hogy olvasónk beszámolója szerint a rendőri jelenlét után általában minden a régi kerékvágásban folytatódik.

Mindenesetre az egyenruhások állítják, ők mindent megtesznek a nyugalom érdekében, Kertvárosban ugyanis folyamatosan járőröznek gépkocsival, valamint gyalogosan is. Sőt, hozzátették, ezen a területen még körzeti megbízott is dolgozik.

A Diana téri eset sajnos nem számít egyedinek, Uránvárosból is hasonló panaszt kaptunk. Egészen pontosan a Mecsek Áruház környékéről van szó, ahol általában az esti órákban, főleg hétvégén „szabadul el a pokol". A bulizó, vagy csak az arra alapozó fiatalok kisebb-nagyobb csoportja, valamint a környéken élő hajléktalanok hangoskodása miatt ezen a részen is állandó vendégek a rendőrök.

A lapunknak nyilatkozó hölgy, aki immár huszonöt éve él az áruház közelében, annyit mondott munkatársunknak, a helyzetet csak az időjárás oldja meg, hidegben ugyanis csendesebb a környék, rossz időben már nem olyan vonzó a kinti piálás. Addig pedig marad a füldugó.

 
Képünkön: Diana téri "csendélet", avagy vannak, akik nem zöldségért mennek a piacra.

Palotás P. - Fotó: Kálmándy Ferenc