Itt a szezon, dübörögnek Pécsett a vízisípályák - Nem mennek ölre egymással

2017. június 15. csütörtök 14:57

Itt a szezon, dübörögnek Pécsett a vízisípályák - Nem mennek ölre egymással

Itt a kora nyári meleg, nincs is alkalmasabb időtöltés arra, hogy víz mellett töltsük el szabadidőnket, Pécsen két vízisípálya is várja a vízen való száguldás szerelmeseit. A tüskésréti és a vasasi sportközpont üzemeltetői egyöntetűen úgy látják, hogy nem konkurensei egymásnak, jól megférnek egymást mellett a városban.

Már hetek óta nyitva áll mindkét pécsi vízisíközpont, azaz javában kipróbálhatják magukat a wakeboard szerelmesei mind Vasason, mind Tüskésréten. A kettő közül az előbbi nyílt meg néhány héttel előbb, még 2015 júniusában. A BEREK szabadidőközpont telepén két évvel ezelőtt sokkal jobban ment az üzlet, mint tavaly, amit elsősorban a kiszámíthatatlanabb időjárás számlájára ír Lukács Tibor üzemeltető.

- Két éve nyáron sokkal többször volt hőségriadó, mint az elmúlt esztendőben, amikor mindössze két alkalommal fújtak riasztást. Ilyenkor természetesen sokkal többen próbálták ki a pályát, mint amikor nem volt akkora kánikula - fogalmazott.

Lukács Tibor ugyanakkor reméli, hogy idén jobb lesz a forgalmuk, amire nem csupán a megfelelő időjárás adhat lehetőséget, hanem az is, hogy egyáltalán nem emelkedtek a jegyárak, sőt, újdonságként tíz alkalomra szóló bérletet is lehet vásárolni, amellyel kedvezményesebben vehetők igénybe a komplexum szolgáltatásai.

Kérdésünkre elmondta, hogy a tüskésréti wakeboard-pálya főleg a profi bérletesek tekintetében számít konkurenciának, hiszen a mintegy félszáz professzionális vízisíző felét szippanthatja el a belváros szélén lévő park. Az időjárás az ő esetükben nem mérvadó, hiszen bármikor készek vízre szállni - még akkor is, amikor a többségnek már túl hideg a levegő vagy alacsony a víz hőfoka.

A Berek Wakeboard és Lovarda árai

A kezdő felnőttek 5000, a 24 év alatti diákok 4500 forintért ismerkedhetnek meg az alapokkal, egyébként a felnőttek egy órára 3900, 4 órára 8900 forintért szállhatnak vízre. A szezonbérlet 159 ezer forint (diákoknak 119 ezer), míg az éves bérletért 189 ezret (diákoknak 139 ezret) kell fizetni.

A 2015-ben néhány héttel később átadott tüskésréti Central Wakeboard és Szabadidőpark vezetője, Katics Viktor ugyanakkor nem kívánt válaszolni a konkurencia mibenlétét firtató kérdésünkre. Ezzel kapcsolatban mindössze annyit mondott, hogy jó viszonyt ápol Lukács Tiborral, ezért nem óhajt erről nyilatkozni.

Elmondása szerint viszont a tüskésréti park a várakozásainak megfelelően nyereséges szezont zárt tavaly, bár az idei évadhoz még nagyobb reményt fűz.

- Már most több szezonbérletet adtunk el, mint tavaly ilyenkor, így bizakodunk, hogy idén is sokan kilátogatnak hozzánk. Bár strandot egyelőre nem alakítunk ki, helyette egy százfős, felfújható vízi vidámparkot hozunk létre a tó északkeleti részén, amit bárki igénybe vehet, aki jegyet vásárolt a vízisípályára, s így fürödhet is a tóban.

Ami a jegyárakat illeti, a kertvárosi központban sem drágultak a belépők, így a tavalyi árakon lehet igénybe venni a wakeboard-pálya szolgáltatásait.

H. L. B. - Fotó: Löffler Péter