Ismét Rázga Miklóst bízhatják meg a Pécsi Nemzeti Színház vezetésével

2015. május 22. péntek 16:18

Ismét Rázga Miklóst bízhatják meg a Pécsi Nemzeti Színház vezetésével

Újra bizalmat kaphat Rázga Miklós, a Pécsi Nemzeti Színház (PNSZ) jelenlegi igazgatója - legalábbis a pályázatokat elbíráló bizottság neki szavazott bizalmat, értesült a Pécsi Újság. hu. A végső szót a közgyűlés mondja ki a jövő héten.

Mivel jövő februárban lejár a PNSZ igazgatójának mandátuma, pályázatot írtak ki a poszt betöltésére, amire április 8-ig lehetett jelentkezni.

Hárman éltek a lehetőséggel. Rázga Miklós, a PNSZ jelenlegi direktora Gulyás Dénes operaigazgatóval, valamint Vincze Balázzsal, a Pécsi Balett igazgatójával pályázott a következő öt évre. Romvári Gergely dramaturg, díszlettervező szintén jelentkezett, valamint Dózsa László színművész is pályázott Tokody Ilona Kossuth- és Liszt-díjas operaénekessel.

A jelentkezők meghallgatása lezárult.

Bár a végső döntést a május 26-án esedékes közgyűlés hozza meg, egyre nagyobb az esély arra, hogy ismét Rázga Miklósnak szavaz bizalmat a pécsi önkormányzat. Hírportálunk úgy értesült, a pályázatokat elbíráló bizottságnál ő lett a befutó.

A direktort megkerestük, de nem kívánt nyilatkozni a hivatalos bejelentés előtt, bár természetesen - ahogy fogalmazott - "pletykaszinten" ő is hallotta a számára kedvező hírt.

H. M. - Fotó: Dittrich Éva