Ismét Pécsre érkezik a Budapest Bár

2017. január 01. vasárnap 17:30

Ismét Pécsre érkezik a Budapest Bár

A Budapest Bár Ünnep címmel új, karácsonyi lemezt jelentetett meg novemberben. A régi kedvencek mellett erről a lemezről is elhangzik majd néhány dal a Kodály Központban január 7-én este hét órától.

Szívbemarkoló és szívderítő dalok cigányzenei feldolgozása kitűnő zenészek és a magyar rockzene kultikus énekeseinek varázslatos előadásában. A 2007-ben eredetileg egyetlen lemezre megalakuló Budapest Bár mára Magyarország egyik legnépszerűbb koncertzenekara, fesztiválok és nagyszínpadok rendszeres fellépője lett.

A zenekar védjegyévé vált egyedi stílus gyökerei a 1920-30-as évekbeli, budapesti kávéházak világáig nyúlik vissza. Az ismert és kedvelt dalokat cigányzenei alapokon jazz, pop, rock, klezmer és számos zenei műfaji elemmel ötvözve értelmezik újra - ezzel megteremtve egy új zenei irányzat, a gypsy lounge alapjait.

A Budapest Bárt Farkas Róbert alapította és vezeti. Eredeti szándéka az volt, hogy új lendületet adjon a kávéházi cigányzene műfajának, életben tartva és megújítva a régi hagyományokat. A zenekarnak köszönhetően rég elfeledett dallamok váltak újra a köztudat, és a fiatalok kultúrájának részévé.

Az együttes megalakulása óta több generációs kedvenccé vált - számos régi dalt leporoltak, elfeledetteket élesztettek újra, vagy nagyon közismerteket öltöztettek új köntösbe. Korok, kultúrák és generációk találkoznak a produkcióban - talán ezért is szeretik fiatalok és idősebbek egyaránt.

A régi kuplék, filmdalok és slágerek után tovább haladtak korban és tovább feszegetik a cigányzenekari hangzás határait. Hatalmas repertoárjuk mára már nagyon eklektikus - magyar és külföldi dalok mindenféle műfaját feldolgozták „budapestbárossá".

Forrás: ZSÖK