Iparfejlesztési program: 600 millió forintos beruházás indul az ipari parkban

2017. január 05. csütörtök 10:56

Iparfejlesztési program: 600 millió forintos beruházás indul az ipari parkban

Mintegy 600 millió forintból épülhet ipari csarnok és a hozzá kapcsolódó infrastruktúra. Csizi Péter országgyűlési képviselő közleménye.

„Pécs az elmúlt években célul tűzte ki a város gazdasági alapjainak megerősítését, az iparterületek fejlesztését, a foglalkoztatási helyzet javítását, valamint befektetők ide vonzását.

A fenti célok eléréséhez biztosít kiváló alapot az ipari területeket fejlesztő felhívás, mely a Pécsi Ipari Park intenzív kihasználtsága okán további, értékesítést célzó és a helyi termelést-szolgáltatást kiszolgáló ipari területek kialakítását, üzem-csarnok létesítését szerepelteti a fókuszban, annak érdekében, hogy a helyi ipari termelés volumene, ezzel párhuzamosan pedig a helyi foglalkoztatottsági helyzet is szignifikánsan növekedjen.

A felhívásra a város és konzorciumi partnere a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. nevében a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. pályázatot nyújtott be, Iparterület kialakítása és üzemcsarnok építés a Pécsi Ipari Parkban, mely összesen 588 902 800 forint támogatásban részesült.

A projekt keretében a keleti városrészben található régi ipari parkban egy 2000 négyzetméter hasznos alapterületű, könnyűszerkezetes, hat méter belmagasságú, termelési célú üzemcsarnok kerül kialakításra az ipari termeléshez szükséges közművekkel (ivóvíz, szennyvíz, áram, gáz). Az üzemcsarnok úgy kerül kialakításra, hogy akár két termelővállalat egymástól elválasztva folytathassa benne a munkát.

Egy másik területed az üzemcsarnok bekötőútja kerül megépítésre mintegy 250 folyóméteren, az Üszögi útról az Axiál Kft. előtt lévő telekbehajtó végétől déli irányában.

A fejlesztés része a városvezetés által megindított újraiparosítási programnak, melynek keretében az elmúlt években számos befektető választotta Pécs városát, többek között a Harman, Amalgam, IT Services, BAT, melyek világmárkának számítanak. Bízom benne, hogy a projekt tervezett 2017 év végi befejezésekor újabb nagynevű vállalat Pécsre költözését jelenthetjük be."

Forrás: Pécsi Önkormányzat