Ingyenes oszmán-balkáni táncos utazás a Színház téren

2014. szeptember 30. kedd 17:12

Balkán-mediterrán tánckoncert lesz a Duna Művészegyüttes szólistáival október 3-án 21 órakor a Színház téren. 

A Három Tenger Ölelésében című Balkán-mediterrán táncokat felvonultató programmal 2013-ban nagy sikerű kétszer egy hónapos turnén szerepelt a társulat Franciaországban. A produkció célja népek tánc-, és zenei hagyományainak megőrzése és legszebb példáinak színpadra állítása. A produkcióban szlovén, horvát, görög, török, ciprusi, bolgár, román, és szerb, táncok és zenék szerepelnek.

A műsor a Fekete-tengeri harci táncoktól az újabb stílusú páros táncokon át a monarchiai időkből származó ünnepi walzerig felvonultatja a térség formájában, dinamikájában, hangszereiben és kosztümében is színes és változatos tánc-, és zenei kincseit.

Az Európa-, és világszerte ismert népszerű énekek, dallamok a mai modern kort idézik.

A táncos és zenés utazás az ókori görög és római, majd az oszmán birodalom kiemelkedő jelentőségű emlékhelyei között kalauzolja a nézőt Szlovéniától Ciprusig, Krétától a Boszporuszig. Átlók és körutak, a tengerek és hegyek éneke-üzenete harcról, szerelemről a szertartások és vigasságok gyertyás, fegyveres táncaival. A háttérvetítés csodálatos képei teszik még vonzóbbá a körutazást.

Közreműködnek: a Duna Művészegyüttes szólistái, Papadimitriu Athina énekes, Halász László és Zenekara
Tánckarvezető: Vámos László Harangozó-díjas
Rendező: Mucsi János Harangozó-díjas