Ingyenes koncertre várják az érdeklődőket a Negyedbe

2017. március 25. szombat 17:31

Ingyenes koncertre várják az érdeklődőket a Negyedbe

Palotás Gábor ütőhangszeres művész ad tíz zeneműből álló ingyenes koncertet március 29-én a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben található E22 Liszt Ferenc Hangversenyteremben - tájékoztatta a Zeneművészeti Intézet (ZMI) az MTI-t.

Közleményük szerint a szólistaként, kamara- és zenekari zenészként Európa számos országában, illetve Japánban, Izraelben és az Egyesült Államokban is szerepelt művész estjén ugyancsak ütőhangszereken közreműködik Takács Nóra, Buzási Kristóf és Göncz Máté.

Palotás Gábor (képünkön), aki 2008 óta a kecskeméti Kecskeméti Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola ütőtanára, tanulmányai alatt több ütőhangszeres verseny győztese, díjazottja volt, számos nemzetközileg ismert művész - köztük Keiko Abe, Anders Loguin, Frederic Macarez, Angel Omar Frette, Ruud Wiener, Martin Oprsal - kurzusán is részt vett.

Diplomája megszerzése után kezdett kiemelt figyelmet fordítani a magyar ütőhangszeres művek előadására: a részére dedikált szóló- és kamaraművek száma megközelíti a negyvenet - áll a közleményben.

A ZMI felidézte: Palotás Gábor a 2012-ben Matthew Andreinivel létrehozott Iowa/Hungary Percussion Project és a 2016-ban Baráth Bálinttal megalkotott Marimbiano duók mellett Marimba Clouds és Percussion Charm nevű szólóprojektjeivel népszerűsíti korunk zenei alkotásait, szerzőit.

A pécsi esten a többi között Magda Dávid, Balogh Máté, Solti Árpád, Palotás Gábor, illetve Eric Lacy, Arend Weitzel, Romain Perda és Keiko Abe szerzeményeit hallhatja a majd a publikum.

MTI