Így járnak a buszok Pécs és Mohács között: a járatok egy része már a sztrádán hasít

2016. május 26. csütörtök 11:45

Így járnak a buszok Pécs és Mohács között: a járatok egy része már a sztrádán hasít

A közelmúltban részben átalakult a Pécs és Mohács, valamint a környékbeli települések között közlekedő autóbuszok menetrendje: egyes járatok megszűntek, helyettük újak indultak. További változás, hogy a buszok egy része Lánycsóktól, illetve Lánycsókig (egészen pontosan a bácsfapusztai elágazásig) az autópályán közlekednek. Az utasok közül többen kiakadtak.

A Mohács és a baranyai megyeszékhely között ingázóknak, illetve az alkalmanként busszal járóknak is érdemes indulás előtt tanulmányozni a menetrendet, mivel a közelmúltban több lényeges pontját érintően is módosította azt a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt.

Egyes járatok megszűntek, újak is indultak, a buszok egy része pedig az autópályán közlekedik Lánycsóktól, illetve Pécsről indulva a bácsfapusztai elágazóig, amelynek következményeként a menetidő egyrészt rövidebb lett, másrészről a szóban forgó járatok közbenső megállóhelyeken - például Szajkon és Szederkényben - értelemszerűen nem állnak meg.

A zrt. tájékoztatása szerint megszűnt a Mohácsról Pécsre reggel hat órakor indult gyorsjárat, helyette munkanapokon - a korábbi mentesítő járat helyett - Bóly érintésével indítanak hat órakor autóbuszt.
Bólyból munkanapokon 6. 49-kor is indul egy új járat Pécsre.

Pécsről Mohácsra már nem indítják a 13:50- kor indult autóbuszt. Iskolai szünetek alkalmával is jár viszont a Pécsről délután két órakor induló busz.

Megszűnt a Pécs és Bóly között járt, 16.20-kor indult járat, csakúgy mint a Pécsről Mohácsra 14.45-kor indult járat, 14.55-kor viszont indul egy Versendig közlekedő busz.

Aláírásgyűjtés kezdődött

Lapunk információi szerint azokon a településeken élő utasok egy része, akiket szerintük hátrányosan érintenek a változások, aláírásgyűjtésbe kezdtek a menetrend megváltoztatása érdekében.
Ugyanakkor a mohácsi utasok az eddigi tapasztalatok szerint elégedettek, mivel gyorsabb jutnak haza, illetve Pécsre a korábbiakhoz képest.

Újdonság, hogy Mohácsról 15.10-kor és 15.55-kor is indulnak Pécsre buszok, ezek a járatok viszont csak a célállomáson állnak meg.
Mohácsról Bólyba 17.10-kor is megy busz, ami a mohácsi autóbusz-pályaudvar után csak a Pécsi úton áll meg.

Új autóbuszvonalat nyitott a társaság a Baja - M6-M60-as autópálya-Mohács - Pécs viszonylaton, ami Pécs, mohácsi útelágazás, Pécs, gázmű és Bóly, autóbusz-váróterem megállóhelyek érintésével közlekedik. Ez a járat Pécsről 16.20-kor indul és Bajára 18.25-re érkezik.

További újdonság, hogy Pécsről Mohácsra délután kettőkor, 14.45-kor, 16.20-kor, valamint reggel 6.47-kor és 7.12-kor is indulnak buszok. Ezek az autópályán közlekednek, így a pécsi megállóhelyek után legközelebb csak Lánycsókon állnak meg. A teljes távolságot 47 perc alatt teljesítik.

Képünk illusztráció.

M. B. - Fotó: Dittrich Éva (archív)