Ifjú kócsagőröket képeznek a Duna-Dráva Nemzeti Parkban

2016. július 29. péntek 11:07

Ifjú kócsagőröket képeznek a Duna-Dráva Nemzeti Parkban

A Földművelésügyi Minisztérium és az Y Triász Mozgalom (30 Y zenekar, Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság és a Fürge Diák Iskolaszövetkezet) által meghirdetett versenyre idén is több tucat fiatal jelentkezett. Közülük választotta ki a szakmai zsűri azokat, akik az ország tíz nemzeti parkjának valamelyikében részt vehetnek a több hetes szakmai gyakorlaton.

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság idén 3 ifjú jelöltet készít fel a megmérettetésre: Kelbert Bernadettet, Szórádi Zsófiát és Hidas Andrást.

A fiatalok a természetvédelmi őrökkel közös munka során teljes körű betekintést nyerhetnek a Természetvédelmi Őrszolgálat mindennapi tevékenységébe, részt vehetnek a különböző terepi faladatokban, felmérésekben, területellenőrzésekben és egy-egy nemzeti parki bemutatóhely felkeresésével az ott folyó környezeti nevelési munkával is megismerkedhetnek.

Az ifjú kócsagőröket egy-egy természetvédelmi őr Matula bácsiként segíti eligazodni a természetben, a védett területeken.

Az augusztusban megrendezendő „házi" döntőben ők hárman fognak vetélkedni az elsőségért, ami azt jelenti, hogy egyikük fogja képviselni a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóságot az országos döntőn, ami a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóságnál kerül megrendezésre.

A győztes ifjú kócsagőr és a mentor jutalma egy kirándulás a szerbiai Tara Nemzeti Parkba.

Forrás: DDNP - Fotó: wikipedia.org