Idős nőt lopott meg, még a fülbevalóját is kitépte

2017. július 24. hétfő 10:36

Idős nőt lopott meg, még a fülbevalóját is kitépte

A Pécsi Járásbíróság szombaton elrendelte egy férfi előzetes letartóztatását rablás bűntettének alapos gyanúja miatt egy hónapra.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított szerdán a hajnali órákban a kerítésen átmászva bement egy idős, pécsi sértett nő családi házába, majd a melléképületben magához vett egy fejszét, azzal a családi ház verandájának ablaküvegét betörte és bement a házba.

A házban egyedül élő, idős sértett észlelte a gyanúsítottat, felszólította, hogy távozzon. A gyanúsított ekkor több ízben megütötte a sértettet, fejére pokrócot szorított, a füléből kitépte egyik fülbevalóját. Ezután a sértett a másik fülében lévő fülbevalót önként átadta a gyanúsítottnak, aki mindezek után átkutatta a házat, ennek során 6.000 forint készpénzt tulajdonított el. A gyanúsított a sértettnek összesen 20.000 forint kárt okozott.

Az öttől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető, jelentős tárgyi súlyú bűncselekményre figyelemmel alaposan tartani lehet attól, hogy a gyanúsított megszökne, elrejtőzne, igyekezne kivonni magát a büntetőeljárás hatálya alól. A határozat ellen a gyanúsított fellebbezést jelentett be.

Forrás: Pécsi Törvényszék