Idén is megrendezik a "Közlekedik a család" vetélkedőt

2015. április 17. péntek 16:38

Az elmúlt évek kedvező tapasztalatai alapján az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság idén is meghirdeti a „Közlekedik a család" közlekedésbiztonsági vetélkedőt. A vetélkedősorozat elsődleges célja, hogy az állampolgárok figyelmét minél szélesebb körben felhívják a körültekintő, megfontolt és példamutató közúti közlekedési magatartás fontosságára, közösségnevelő hatására.

A verseny fődíja egy Skoda Fabia Combi személygépkocsi. Nevezhet minden olyan magyarországi lakóhellyel rendelkező család, ahol legalább az egyik szülő rendelkezik érvényes „B" kategóriás vezetői engedéllyel, továbbá 6-17 év közötti gyereke(ke)t nevelnek.

A területi versenyt a Baranya Megyei Balesetmegelőzési Bizottság rendezi május 16-án 10 órától Pécsett, a Budai vámnál lévő Megyer Autócentrumban. A versenyen elméleti és gyakorlati feladatokkal várják a családokat. Sőt, az autóház munkatársai egy ingyenes átvizsgálást is elvégeznek a versenyre nevező családok járművein.

A programról és időpontokról a verseny honlapján - www.kozlekedikacsalad.hu - tájékozódhatnak az érdeklődők. A területi versenyre a fenti honlapon elektronikus úton, valamint a vetélkedő napján, a helyszínen személyesen lehet jelentkezni.

A honlapon május 1. és június 7. között ötfordulós játékos közlekedésbiztonsági vetélkedő kerül lebonyolításra. A feladatokat eredményesen teljesítők között fordulónként 2 db belépőt a Formula 1 Magyar Nagydíjra, 1 db 10 000 Ft értékű üzemanyag utalványt, valamint 1 db 10 000 Ft értékű Skoda ajándékcsomagot sorsolnak ki.

Az országos döntőt 2015. június 21-én Mogyoródon, a Hungaroringen rendezik meg. A családok tesztlap kitöltése után autós és kerékpáros ügyességi feladatokban, műszaki ismeretekben és elsősegélynyújtás terén mérik össze felkészültségüket. A Skoda Fabia Combit bármely család megnyerheti, amely ismeri, és megfelelően alkalmazni is tudja a mindennapok biztonságos közlekedéséhez szükséges szabályokat.

Forrás: BMRFK