Idén is a pécsiek taroltak a Medikus Kupán, öt aranyéremmel gazdagodtak

2017. április 12. szerda 10:38

Idén is a pécsiek taroltak a Medikus Kupán, öt aranyéremmel gazdagodtak

A tavalyi sikeres szegedi Medikus Kupa szereplés idén Pécsett folytatódott. A hétvégén tartott versenysorozatban öt aranyérmet, egy ezüstérmet és két bronzérmet nyertek a PTE Általános Orvostudományi Kar csapatai, ami az összetett első helyezést jelentette a pécsiek számára, akik így megvédték címüket. 

Az első helyet a kispályás labdarúgó csapat, a vízilabda csapat, a női és férfi röplabda csapat, illetve a férfi kézilabda csapat szerezte meg. Második lett a női kézilabda csapat, harmadik helyen pedig a női és férfi kosárlabdázók végeztek.

A sportot kedvelő hallgatók egész évben lelkiismeretesen készültek a kupára, meg akarták mutatni, hogy az előző évi kiemelkedő siker nem volt véletlenszerű. A két nap alatt lejátszott mérkőzések minden résztvevőtől teljes koncentrációt, jó erőnlétet követeltek, mindehhez felszabadult játék is társult. Sportszerű körülmények között hatalmas küzdelmek folytak a pályán a győzelem megszerzéséért. A fair play szellemiségét sugallta a rendezés is. Minden helyszínen a sportági szakszövetségektől delegált versenybírósági elnökök felügyelték a szabályok betartását, és garantálták a játékvezetés pártatlanságát.

Az eredményhirdetés április kilencedikén zajlott a Lauber Dezső Sportcsarnokban, ami zsúfolásig megtelt, kétezer ötszáz szurkoló és négyszáz sportoló töltötte meg a porondot és a nézőteret. A díjak átadása a szurkolók elismerő hangorkánja közepette zajlott, emlékezetessé téve ezzel is a dobogón álló hallgatók sikereit. A legnagyobb elismerést az összetett verseny győztesének kihirdetése váltotta ki, ez idén is a pécsi csapatnak jutott, amivel kivívta a PTE az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Szakállamtitkárságának különdíját is.

A Medikus Kupa az egyik legjobb lehetőség arra, hogy a négy orvos képző intézmény hallgatói találkozzanak, megismerkedjenek egymással a pályán, és azon kívül is. A több mint háromezer orvostanhallgató mellett az egészségügyi karon tanuló hallgatók sportolási, szórakozási lehetőségét is jelentette a kiváló hangulatú hétvége.

Forrás: Pécsi Tudományegyetem