Húsz éve szentelték fel az egyházaskozári templomot

2016. augusztus 23. kedd 10:59

Húsz éve szentelték fel az egyházaskozári templomot

Az egyházaskozári katolikus közösség augusztus 19-én este 6 órakor püspöki szentmisével ünnepelte templomuk felszentelésének huszadik évfordulóját. A szentmisét Udvardy György megyéspüspök celebrálta.

Az egyházaskozári templomot 1996. augusztus 20-án szentelte fel Mayer Mihály megyéspüspök, a plébános ekkor Molnár Ottó volt. Az évforduló megünneplésére a tavalyi Szent István-búcsú óta készültek a hívek.

Az egyházaskozári templom a kezdetektől őrzi a templomépítők lelki örökségét. A jubileumi alkalom jelentőségét az adta, hogy az építők generációja együtt tudott ünnepelni mindazokkal a fiatalabb hívekkel, akik számára már természetes, hogy az egyházaskozári templom áll, s hogy az övék.

A szentmise elején Mészáros Józsefné és Ládás József egykori egyházközségi képviselők köszöntötték Udvardy György megyéspüspököt, a végén pedig Győri Csaba és felesége, Nóra mondott köszönetet a főpapi szolgálatért.

A szentmise utáni agapén Weisz Péter volt polgármester és Jankó Antal, a templom építésének egyik fő közreműködője elevenítette fel a húsz évvel ezelőtti eseményeket.

Forrás: Pécsi Egyházmegye