Húsvéti menetrend: ingyenes a parkolás, lesz szemétszállítás, másként járnak a buszok

2017. április 14. péntek 08:40

Húsvéti menetrend: ingyenes a parkolás, lesz szemétszállítás, másként járnak a buszok

A következőképpen alakul a közszolgáltatások menetrendje a húsvéti hosszú hétvége ideje alatt:

Környezet- és hulladékgazdálkodás

Április 14-én (nagypéntek) és április 17-én (húsvét hétfőn) lesz hulladékszállítás Pécsett, azokon a területeken, ahol ezekre a napokra esik a megszokott szállítási nap. Kérik a lakosságot, hogy az edényeket aznap reggel 6 óráig helyezzék ki az utcákra, mert a szállítási üzem teljes kapacitással dolgozik, és a járatok egyes körzetekbe a megszokottnál hamarabb érkezhetnek. Ezeken a napokon a zöld, valamint szelektív-járat is szünet nélkül közlekedik a megszokott módon.

Lomtalanítás

2017-től kezdve a húsvét előtti péntek (nagypéntek) munkaszüneti nap. Az ez évi szállítási menetrend (mely a lomtalanítási időpontokat is tartalmazza) elkészültekor a jelenleg hatályos törvény még nem rendelkezett a nagypéntek munkaszüneti nappá nyilvánításáról, így április 14-ére is ütemezésre került lomtalanítás. Ennek következtében a péntekre tervezett lomtalanítás napja áthelyezésre került május 9-ére (keddre). Kérik hogy a lomokat a szabályoknak megfelelően, előző este, avagy aznap reggel 6 óráig helyezzék ki az ingatlanok elé.

Lakossági hulladékudvarok ünnepi nyitva tartása

Az Eperfás út 3. szám alatti, illetve a Szigeti tanyán lévő lakossági hulladékudvar, valamint a Postavölgyi Zöld Pont gyűjtőpont április 14-e (nagypéntek) és 2017. április 17-e között zárva tartanak.

Ügyfélszolgálati irodák nyitva tartása

A Pécs, Siklósi út 52. szám alatti BIOKOM Központi Ügyfélszolgálati Iroda, továbbá a Búza téri ügyfélszolgálat, valamint a Millennium Üzletházban lévő tömegközlekedési ügyfélszolgálati irodák a húsvéti ünnepek alatt (április 14-17-ig) zárva tartanak.

Tömegközlekedés

Április 13-án, csütörtökön és április 18-án, kedden a járatok a normál munkanapi menetrend szerint közlekednek, ám a következő iskolajáratok nem közlekednek:

40 Gesztenyésből 16:03-kor nem közlekedik,
140 Főpályaudvarról 15:38-kor nem közlekedik,
41E Trafóháztól 6:59-kor nem közlekedik,
42 Nagyárpádról 15:50-kor nem közlekedik,
142 Málom-hegyi útról 15:27-kor nem közlekedik,
109E Főpályaudvarról 7:19-kor nem közlekedik,
4 Uránvárosból (Vásárcsarnokig) 13:32-kor és 14:32-kor nem közlekedik.

Április 14-én, húsvét pénteken, április 16-án és 17-én, húsvét vasárnap és hétfőn az autóbuszok a munkaszüneti napra meghirdetett menetrend szerint közlekednek.

Április 15-én, szombaton járataink a szabadnapra meghirdetett menetrend szerint közlekednek.

Április 14-étől április 17-éig a Főpályaudvaron lévő bérletpénztár tart nyitva, minden nap 8.00 és 17.45 között. Április 15-én, szombaton a helyközi autóbusz-állomáson lévő pénztár a normál szabadnapi nyitvatartással üzemel.

Parkolás

Április 14-e és 17-e között a húsvéti ünnepek alatt Pécsett minden parkolási díjzónában díjmentes a parkolás. A város védett, forgalomcsillapított övezeteiben a behajtás minden esetben engedélyhez kötött.

A pécsi köztemető nyitva tartása

A temető nyári nyitva tartás szerint, 6.00 és 20.00 között látogatható a húsvéti ünnepek alatt is.

Április 14. péntek és 17. hétfő: zárva tart,
Április 18. kedd: 8.00-15.30 között tart nyitva.

 

Forrás: BIOKOM Nkft.