Homokzsákok, árvízvédelem Pécsett

2014. szeptember 02. kedd 10:58

Homokzsákok, árvízvédelem Pécsett

A hétfő hajnal már a „gáton" érte a BIOKOM dolgozóit, akik az özönvízszerű esőzés alatt is sikerrel védték a város legérzékenyebb pontjait. A (mostani) vihar elvonult és ezután elkezdődött a mai nap a rendkívüli védvonalak, bontása, a homokzsákok begyűjtése.

Lóczi Szidóniát, a BIOKOM kommunikációs menedzserét kérdeztük az elmúlt 48 óra eseményeiről:
- Mozgalmas napokat éltünk meg, az időjárás ismét bizonyította, hogy Pécsett is lehetnek árvízek - mondja. - A város kritikus pontjain, több helyen kellett azonnal és határozottan cselekednünk. A Pipacs utcában az ilyenkor „szokásos" szivattyúzás, az Abaligeti úton - párhuzamosan a katasztrófa-védelem munkatársaival - a csapadék elvezető csatornákat tisztítottuk és raktunk le homokzsákokat. Szintén védvonalat kellett húzni a Móra Ferenc utcában és környékén, ahol több mint 30 zsákot helyeztünk el, a Kopács utcánál partnerünk, a Misina Mentőcsoport dolgozott. A legnagyobb gondot a Panelüzem és a Tesco-környék jelentette, ahol a Meszes-patak áradásával szemben legalább 100 homokzsákkal kellett védekeznünk.

- A viharos időnek vége, gondolom, most a zsákok begyűjtése a feladat...
- Igen, a mai nappal megkezdtük a kihelyezett homokzsákok összeszedését, bízva abban, hogy egyhamar nem lesz ilyen rendkívül viharos, esős idő.

Kőhalmi Endre - Fotó: Dittrich Éva