Hivatalosan is bejelentette távozását Girán János, Pécs egyik alpolgármestere

2016. október 27. csütörtök 16:27

Hivatalosan is bejelentette távozását Girán János, Pécs egyik alpolgármestere

A csütörtökön tartott pécsi közgyűlésen lemondott az alpolgármesteri megbízatásáról Girán János. Utódjáról novemberben döntenek, információink szerint Decsi István, a Fidesz-KDNP pécsi frakcióvezetője tölti majd be a posztot. Az állatkert új igazgatóját viszont már csütörtökön kinevezték, Siptár Dávid vezeti a parkot. 

Amint az várható volt, a csütörtökön tartott közgyűlésen hivatalosan is bejelentette távozását Girán János (képünkön) alpolgármester. A képviselői mandátumát megtartó politikus november 16-ig még ellátja feladatait, akkor döntenek ugyanis az utódjáról.
Információink szerint - ahogy azt korábban is írtuk - a jövőben a tisztséget Decsi István, a Fidesz-KDNP közgyűlési frakcióvezető-helyettese töltheti be.

Girán János képviselői tevékenysége mellett a stratégiai fejlesztések polgármesteri főtanácsadójaként is dolgozik.

A közgyűlésen határoztak viszont egy másik személyi kérdésről: az állatkert vezetését Siptár Dávidra bízták. A 28 éves, geográfus végzettségű fiatalember számára nem lesz teljesen ismeretlen terep a zoo, ugyanis június óta az állatkert munkatársaként az állatkertet működtető cég vezetésével, működésével, gazdálkodási és szakma feladataival összefüggő feladatokat látott el, valamint kommunikációs és marketingtevékenységek szervezését végezte.

Tervei között szerepel, hogy a pécsi és a Pécs környéki alsó tagozatos diákok ingyenes zoo-pedagógiai foglalkozásokon vehessenek részt az állatkertben. Az évenkénti 150 ezres látogatószám elérésével a park önfenntartóvá tudna válni, de az önkormányzat támogatásával további attrakciókkal, újfajta programokkal még több látogató keresse fel a létesítményt.

Siptár kinevezésével a vezetői teendőket ideiglenesen ellátó Borbás Károly megbízatása megszűnt, a Biokom cégvezetője a jövőben újra csak a városüzemelési társaságra koncentrálhat.

M. B. - Fotó: Dittrcih Éva (archív)