Hétfőn mutatják be a a Pécsi Harmadik új produkcióját

2014. december 18. csütörtök 07:06

Hétfőn mutatják be a a Pécsi Harmadik új produkcióját

December 22-én, hétfőn mutatják be a Pécsi Harmadik Színházban Marie Jones Kövek a zsebben című darabját Vincze János rendezésében, Götz Attilával és Bánky Gáborral a főszerepben.

Két színész tizennégy szerepben, akiknek összesen 98-szor kell alakot váltaniuk - áll a Harmadik Színház közleményében. A számok nyelvén, teszik hozzá, így is összegezhetnék a Kövek a zsebben című ír vígjátékot, "ám e színészi bravúr mögött, ha elég mélyre ásunk a darabban, komoly gondolatiságot is fölfedezhetünk".

A darab Jászai-díjas rendezője, Vincze János úgy véli, lesz, aki az előadásban elsősorban a játék varázsát és sokszínűségét élvezi majd, de "komolyabb tétre is megy a játék". Mert azon túl, mondja, hogy "ötletparádé, melyben a két színész lubickol, komoly gondolatokat is felvet kis népekről és nagyhatalmakról, látszatról és valóságról, reményről és kiábrándulásról, főszereplőkről és statisztákról".

Melyikek vagyunk, kérdezi Vincze, kik közé vágyunk, hol a mi helyünk? Egyáltalán: ki mennyire éli statisztaként a maga életét, és tud-e, akar-e a főszereplője lenni a saját mindennapjainak? Az előadás csak a kérdéseket teszi föl, a válaszokat mindenkinek egyénileg kell megtalálnia.

(Forrás: Pécsi Harmadik Színház)