Hétfőn és kedden lehet beíratni a kicsiket a pécsi óvodákba - zsúfoltságtól nem kell tartani

2015. április 24. péntek 16:30

Hétfőn és kedden lehet beíratni a kicsiket a pécsi óvodákba - zsúfoltságtól nem kell tartani

A pécsi önkormányzat által fenntartott óvodákban a 2015/2016-os nevelési évre április 27-én és 28-án, naponta 7-17 óráig lehet beiratkozni - közölte a polgármesteri hivatal.

A beiratkozáshoz szükség van a gyermek lakcímének igazolására, valamint a szülő személyi azonosítót és lakcímet igazoló hatósági igazolványára.

Óvodába az a gyermek íratható be, aki a harmadik életévét 2016. március 1-ig betölti, és felvételét az óvodai férőhelyek száma lehetővé teszi. A beíratás részleteiről részletes tudnivalók ITT olvashatók.

A Pécsi Újság.hu tavalyi cikkében arról számolt be: egy híján ötezer-kétszáz gyermek számára van hely a pécsi óvodákban, a férőhelyek kihasználtsága kilencvenhat százalékos. Az illetékesek akkor úgy vélekedtek: a kicsik száma az idei évben jelentősen emelkedni fog, miután ettől az évtől kezdve hároméves kortól kötelező napi négy órában óvodába járatni a gyerekeket.

"Felkészültünk, hogy elegendő legyen a férőhelyek száma. Éltünk többek között a férőhelyek bővítésére kiírt pályázati lehetőséggel, ennek eredményeként valósulhatott meg például a Rácvárosi Óvoda felújítása is" - közölte akkor Petren Ferencné, az Oktatási és Kulturális Referatúra vezető főtanácsosa.

Fotó: Dittrich Éva