Hercegszántónál áttörték a kerítést a migránsok - özönlenek a Mohács-szigetre

2016. augusztus 25. csütörtök 19:04

Frissítve: 2016. augusztus 26. péntek 08:18

Hercegszántónál áttörték a kerítést a migránsok - özönlenek a Mohács-szigetre

FRISSÍTVE: Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) megerősítette, hogy csütörtökön hajnalban két helyen is megrongálták Hercegszántó térségében a határzárat, ugyanakkor közölték, hogy garantálják a lakosság biztonságát. Szerdán, Hercegszántó térségében átvágták a kerítést a migránsok, azóta naponta 100-150 illegális bevándorló érkezik a Mohács-szigetre - értesült a Mohácsi Újság.hu. Lapunk információi szerint a rendőrség begyűjtötte a migránsokat, így egyetlen egy sem jutott át Baranya megyébe.

Csütörtökön többen is azzal keresték fel szerkesztőségünket, hogy migránsok áradata szállta meg a Mohács-szigetet. Úgy tudjuk az illegális bevándorlók szerdán napközben, Hercegszántó térségében törték át a kerítést, azóta naponta 100-150-en jutottak át a magyarországi oldalra.

A Mohácsi Újság. hu úgy értesült, hogy a rendőrség a migránsok többségét elfogta, a honvédséggel együtt megerősítette a térség őrizetét, egyebek mellett drónokkal is ellenőrzik a határt. 

FRISSÍTVE: Az ORFK csütörtökön éjszaka következő közleményt juttatta el lapunkhoz az üggyel kapcsolatban:

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság büntetőeljárást indított ismeretlen tettesek ellen határzár megrongálása bűntett elkövetésének gyanúja miatt, akik 2016. augusztus 24-én, a hajnali órákban Hercegszántó térségében két esetben megrongálták a műszaki határzárat.

A rendőrök 2016. augusztus 24-én 3 óra 30 perckor Hercegszántó térségében 24 illegális migránst tartóztattak fel, akik jogellenesen lépték át a magyar államhatárt. A rendőrök a migránsokat ezt követően átkísérték az Ideiglenes Biztonsági Határzár kapuján és intézkedtek a tranzitzónába irányításukra.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság megfelelő erőkkel és eszközökkel biztosítja az illetékességi területén lévő határszakaszt, garantálja az állampolgárok biztonságát.

Mohácsi Újság.hu