Helyreállt a távhőszolgáltatás – 31 ezer lakásban nem volt fűtés

2015. március 30. hétfő 07:11

FRISSÍTVE – Helyreállt a távhő- és a melegvíz-szolgáltatás Pécsett hétfőn - tájékoztatott a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján. Hajnalban közölték, hogy csőtörés miatt szünetel a távhő- és melegvízszolgáltatás Pécsett.

A katasztrófavédelem hétfő késő délelőtti közleménye szerint a szolgáltató szakemberei kicserélték azt a csővezetéket, amely vasárnap törött el a város Jókai utcában.

 

Korábban írtuk:

A hajnali közlemény szerint szakemberek dolgoznak a Jókai utcában keletkezett hiba elhárításán. Hozzátették: a baranyai megyeszékhely Uránváros és Kertváros részén már előbb, a belvárosi fogyasztóknál csak a munka befejezése után áll helyre a szolgáltatás.

A Dunántúl legnagyobb városában távhővel 31 ezer háztartás és mintegy 400 közületi fogyasztó fűtését, valamint melegvízellátását biztosítják.

 

Frissítve 2015. 03. 30. 9:20

A távhővállalat hétfő reggeli közleményében arról tájékoztat, hogy március 29-én 18 órakor a belvárosban észlelték a hibát, amit 22 órára sikerült azonosítani és kizárni a hálózatból a sérült vezetékszakaszt. A Jókai utcában egy 300 mm átmérőjű, a Pécs Holding Zrt. tulajdonában lévő gerincvezeték lyukadása okozta a problémát.

A fűtésszolgáltatás kimaradása, a kedvező időjárásnak köszönhetően, alig volt érezhető a lakásokban, a melegvízellátás hiánya azonban fogyasztási csúcsidőben jelentkezett egyszerre a teljes ellátási területen – írják.

Kertvárosban éjjel 1 órára, a belvárosban és Uránvárosban 2.30-ra állt helyre a szolgáltatás.

A szolgáltató szerint a hiba elhárítása folyamatban van, jelenleg a hibahely közelében lévő 269 lakásban nincs szolgáltatás az alábbi épületekben: Jókai Mór u. 26., 34., 38., 39., 40.; Nagy Lajos király u. 1, 2., 3.; Szabadság utca 7 - 14, 18.; Rákóczi Ferenc u. 34.; Rét u. 9.; József Attila u. 1.

Ezekben az épületekben a szolgáltatás ma délelőtt 10 órára helyreáll – ígéri a PÉTÁV.