Hárommillió forintot kapnak a pécsi klinikák

2016. május 05. csütörtök 17:19

Huszonnégy millió forintot kapott az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítványtól a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat, amelynek hét intézménye életmentő berendezések és eszközök megvásárlására fordítja az adományt.

A budapesti kórházak mellett a debreceni, szegedi, miskolci, és pécsi intézmények is 3-3 millió forint támogatást kapnak intézményenként. A berendezések az agresszív kemoterápiás kezelésben résztvevő leukémiás gyermeknél a legoptimálisabb kezelést teszik lehetővé a legmodernebb orvostechnikai berendezésekkel - közölte az alapítvány az MTI-vel.

A Heim Pál Gyermekkórház betegőrző monitorrendszert vásárol, az Egyesített Szent István és Szent László Kórház több, korszerű, automatikus infúziós gyógyszeradagoló pumpára költ, a Tűzoltó utcai Gyermekkórház SOTE II. sz. Gyermekklinika két osztálya kétszer három millió forintért több, korszerű, automatikus infúziós gyógyszeradagoló pumpát szerez be, valamint egy diffúziós kapacitásmérő készüléket is vesz, amely képes mérni a légzésfunkciót különösen olyan gyerekeknél, akinél tüdőáttétet diagnosztizálnak, mellkasi sugárkezelésben részesülnek, vagy olyan kemoterápiás kezelést kapnak, amely a tüdő szövetét károsíthatja.

A Pécsi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinikája hörgőmosó műszer, valamint infúziós pumpák beszerzését finanszírozza az adományból, a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Intézetének Gyermekhematológiai Onkológiai osztálya elektroforézis készüléket szerez be, a Szegedi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinikája sürgősségi ambu pumpákat és betegőrző monitort vásárol, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban pedig egy neuron spektrum video-EEG rendszer megvételét teszi lehetővé az adomány.

MTI