Három nap alatt három ittas sofőr bukott le

2017. március 06. hétfő 16:56

Három nap alatt három ittas sofőr bukott le

Az elmúlt 72 órában három gépkocsivezetőt fogtak el ittasság-ellenőrzés során a rendőrök Baranyában. 

Az út szélére állt félre autójával és műszaki hibát színlelt a rendőrök láttán egy ittas férfi az 58-as számú főúton Túronyban március 3-án 14 órakor. A rendőri ellenőrzést azonban így sem tudta elkerülni, az alkoholteszteres ellenőrzés alkalmával a szonda pozitív jelzést adott, ezért a rendőrök további légalkohol vizsgálatra előállították. Az intézkedés alkalmával az is kiderült, hogy 47 éves piliscsévi férfi vezetői engedéllyel sem rendelkezik, mivel azt egy korábbi ittas vezetés miatt a rendőrök elvették tőle.

Egy külföldi rendszámú gépkocsit vezetett az a nő, akit a rendőrök március 3-án 23 órakor ellenőriztek Nagyharsány határában. A 40 éves erzsébeti nőnél alkalmazott légalkohol-vizsgálat nála is igazolta az alkoholfogyasztást, így ő sem autózhatott tovább.

Kanyarodás közben ütközött egy másik gépkocsival egy férfi március 4-én Pécsett, a József Attila utcában. A gépkocsivezetőnél alkalmazott alkoholteszter pozitív jelzést adott, ezért a rendőrök őt is előállították, vezetői engedélyét elvették. A balesetben senki nem sérült meg.

A gépkocsivezetők ellen a rendőrség járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást.

 

Forrás: BMRFK