Három házat öntött el a víz Kisvaszaron, Alsómocsolád még mindig elzárva

2014. szeptember 15. hétfő 06:53

Három házat öntött el a víz a Komlótól mintegy tíz kilométerre (északra, Dombóvár felé) fekvő Kisvaszaron, emiatt három gyermeknek és kilenc felnőttnek kellett ideiglenesen kiköltöznie otthonából, őket a rokonoknál szállásolták el - közölte a Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn kora hajnalban. Alsómocsoládot továbbra sem lehet megközelíteni.

Az árvíz és a helyi vízkárok miatt vasárnap estig a fél országot érintően kilencven településen kellett beavatkozniuk a katasztrófavédelem egységeinek, amelyek éles helyzetben most először alkalmazták a katasztrófavédelem drónját (pilóta nélküli repülőjét) is. Az intenzív esőzés várhatóan hétfőn is folytatódik.

Az OKF vasárnap esti összesítése szerint Vas megyében huszonhét, Zala megyében tizennyolc, Somogy megyében tizenkettő, Jász-Nagykun-Szolnok megyében tíz, Győr-Moson-Sopron megyében hét, Veszprém megyében hat, Baranya megyében öt, Bács-Kiskun megyében három, Nógrád és Fejér megyében pedig egy-egy településen dolgoztak a katasztrófavédelmisek.