Hamarosan új, fedett lelátókon is lehet szurkolni a PMFC-nek, jelentette be Hargitai János

2015. május 03. vasárnap 17:53

Hamarosan új, fedett lelátókon is lehet szurkolni a PMFC-nek, jelentette be Hargitai János

Még idén elkezdődhet az újmecsekaljai stadion felújítása: egymilliárd forintot fordítanak a déli oldalon egy új, kétszintes, fedett lelátó építésére, valamint edzőpályák és kiszolgáló-létesítmények kialakítására, jelentette be vasárnap délután a Fradi vendégjátéka előtt a PMFC elnöke, dr. Hargitai János. Úgy tudjuk, mindettől függetlenül továbbra is van esély arra, hogy egy új, modern stadion is épüljön Pécsett. 

Hagyományteremtő szándékkal volt játékosok, edzők, vezetők és közéleti személyiségek számára szervezett találkozót vasárnap délután a Ferencváros vendégjátékát megelőzően a PMFC. Az eseményen jelentette be a klub elnöke, dr. Hargitai János, hogy még idén elkezdődhet az újmecsekaljai stadion felújítása.

- Az már korábban eldőlt, hogy az állam egymilliárd forintot biztosít a munkálatokhoz - nyilatkozta a Pécsi Újság. hu-nak dr. Hargitai János. - A pénz tehát rendelkezésre áll, a támogatói szerződés megkötése pedig már folyamatban van, jelenleg az elképzelések egyeztetési folyik a szaktárcával és a szövetséggel.

A tervek ismertetve a klub elnöke kifejtette, a beruházás egyaránt szolgálja a nézők kényelmét, valamint az akadémiai képzés feltételeinek javítását.

A déli lelátót részben elbontják, a helyére kétszintes, fedett nézőteret építenek, ahonnan mintegy ezerötszázan szurkolhatnak majd kulturált körülmények között.

A földszinten ajándékbolt, étkező, s az öltözők kapnak helyet. Az első emeleten, a lelátóterasz mögötti épületrészben büfé üzemel majd. A labdarúgó-növendékek számára ezen, valamint a második szinten szobákat, előadótermeket is kialakítanak, valamint a kor követelményeinek megfelelő vizesblokkok is készülnek. A második emeleten VIP-helyiségeket is kialakítanak.


A korszerűsítés részeként a sajtó munkatársait jelenlegi helyükről a szintén megújuló északi toronyba költöztetik.

- A beruházás részeként több új füves edzőpálya épül Kovácstelepen, ezek az utánpótlás-képzést szolgálják majd - mondta Hargitai János. Hozzátette, az építkezéseket a tervek szerint úgy hajtják végre, hogy a csapat közben majd használhatja a stadiont, azaz nem számolnak azzal, hogy hosszabb-rövidebb ideig albérletbe költözzenek.

A PMFC elnöke lapunk érdeklődésére leszögezte, biztosra veszi, hogy a PMFC megkapja az NB I-es licenszet, vagyis bár hiánypótlásra kötelezték a klubot, az eljárás az egyesület számára kedvezően zárul majd le. Hargitai János azt mondta, meggyőződése, hogy mindehhez a csapat is hozzáteszi a maga részét, s a PMFC a pályán is megőrzi élvonalbeli tagságát.

A FTC elleni mérkőzést megelőző találkozóról szólva a kereszténydemokrata politikus úgy fogalmazott, szeretnék „kinyitni" az egyesületet, ezért a jövőben is magától értetődően szívesen látják a klub ikonjait, valamint mindenkit, aki szorít a csapatért.

Természetesen a PMFC-FTC összecsapásról rövidesen beszámolunk.

Képünkön: Hargitai János, a PMFC elnöke.


M. B. - Fotó: Dittrich Éva