Hamarosan indulhat a próbaüzem, csaknem kész a szabadidőpark a Tüskésréten

2015. június 04. csütörtök 12:48

Hamarosan indulhat a próbaüzem, csaknem kész a szabadidőpark a Tüskésréten

Rövidesen elkezdődhet a próbaüzem a Tüskésréten épülő szabadidőparkban. Vízisí- és futópálya, fitneszpark is helyet kapott a területen, előbbi kivételével valamennyit ingyen használhatnak majd a pécsiek és a látogatók július elejétől.

Végső szakaszuknál tartanak a munkálatok a pécsi Tüskésréten, ahol a terület át- és beépítése után extrákat is tartalmazó szabadidőparkot alakítanak ki.

- Rövidesen mindennel elkészülnek a szakemberek - mondta a Pécsi Újság. hu érdeklődésére Csizi Péter, a város fideszes országgyűlési képviselője. - A próbaüzem hamarosan elkezdődhet, a létesítmény hivatalos átadására várhatóan július elején kerülhet sor, vagyis a közönség mintegy egy hónap múlva veheti birtokba a szabadidőparkot - tette hozzá.

A pécsi „Margit-sziget" kialakítása az önkormányzatnak egyetlen forintjába sem kerül. A város a területtel szállt be, a háromszázmilliós beruházást egy magáncég végezte el, egy sikeres uniós pályázatból származó források felhasználásával.

A tereprendezést ugyan a város végeztette el, annak költségeit viszont az erőmű állta, mivel korábban zagytározóként használták a területet.

A szabadidőparkban, a tavon 575 méter hosszú, vontatóköteles vízisípálya működik majd. Kiszolgáló-épületek, stégek is épültek, valamint strandfoci- és röplabda pályák is.

Vadak paradicsoma volt

A négyszáz hektáros terület hasznosítására ezt megelőzően elvetélt tervek sokasága született, mindeddig mégis csak a vaddisznók találtak otthonra benne. Felmerült többek között, hogy vásárok, kiállítások színtere lehetne, aztán szóba került még a fürdőparkká alakítása is. 2004-től tavalyig lényegében mégsem történt semmi, s a természet vette lassan birtokba.

Több mint egy kilométer hosszú, világítással ellátott futópálya is készül, ennek végleges nyomvonaláról a közelmúltban egyeztettek az építtetők a leginkább érdekelt egyesületekkel, csoportokkal.

- A vízisípálya kivételével minden más sportlétesítményt és eszközt ingyen használhatnak majd a pécsiek és a máshonnan érkező látogatók. Emellett az is nagyon lényeges, hogy a belvárostól két kilométerre eső területet gyakorlatilag minden városrészből gyorsan és könnyen megközelíthető, így lényegében mindenki számára elérhető lesz a létesítmény - fogalmazott a politikus.

 


 

M. B. Fotó: MTI / Sóki Tamás