Halállal végződött a komlói drogozás: kotyvasztott méreg okozhatta a tragédiát

2017. január 28. szombat 11:36

Halállal végződött a komlói drogozás: kotyvasztott méreg okozhatta a tragédiát

Gondatlanságból elkövetett emberölésért bűnhődhet a P. L. monogramú vádlott, aki a később elhunyt áldozatnak ismeretlen eredetű drogot adott.

A vádlott még 2014. december 20-án az esti órákban, ittas állapotban, egy komlói söröző előtt ismeretlen eredetű, zöld színű, szárított növényi anyagot kínált fel az ott tartózkodóknak, többek között két kiskorú lánynak is - tudtuk meg a Pécsi Törvényszéktől.

A kiskorúak az anyagot visszautasították, egy ott tartózkodó férfi azonban azt elfogadta és a vádlottal együtt elfogyasztotta az anyagot. Ez után a sörözővel szemben található buszmegállóban mindketten rosszul lettek, a járókelők a földön fekve találtak rájuk. Kórházba szállították őket, majd a férfi, akinek a vádlott a kábítószert felajánlotta, éjszaka a kórházban elhunyt.

A Komlói Járási Ügyészség emelt vádat az ügyben tizennyolcadik életévét be nem töltött személy részére, csekély mennyiségű, új pszichoaktív anyag kínálásával elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt a vádlott ellen. A Komlói Járásbíróság álláspontja szerint a cselekmény gondatlanságból elkövetett emberölés vétségének is minősülhet, ezért hatáskörének hiányát állapította meg és az ügyet a Pécsi Törvényszékre áttette.

A törvényszék hétfőn kezdi a tárgyalást. 


Képünk illusztráció. 

EQM - Pécsi Törvényszék - Fotó: MTI