Hajléktalanok fotóztak, kiállítást nyitottak a képeikből

2016. október 22. szombat 13:52

Hajléktalanok fotóztak, kiállítást nyitottak a képeikből

Szombaton Pécsett is láthatóak lesznek a My Budapest Photo Project kiállítás képei, melynek különlegessége abban rejlik, hogy a fényképek készítői hajléktalan emberek, akik a kezdeményezés keretén belül lehetőséget kaptak arra, hogy eldobható fényképezőgéppel készített képeken keresztül saját szemszögükből mutassák be a várost.

Egy szakmai zsűri által leválogatott, 50 darab fényképből álló kiállítás Budapest után Pécsett lesz megtekinthető szombaton a Csinos Presszóban. Az eseményre a Pécs Bike Maffia a helyi rászorulók javára szervezett adománygyűjtéssel és közösségi főzéssel készült.

Magyarországon 50.000 hajléktalan ember éli életét fedél nélkül, utcákon, autóban, hajléktalanszállón, parkokban, erdőben vagy aluljárókban. A legtöbb hajléktalan embernek megvan a maga története, hogy hogyan jutott erre a sorsa. Baleset, szerettük elvesztése, munkahelyük megszűnése... gyakran önhibájukon kívül kerülnek ebbe a helyzetbe. A fedél nélküli élet nem jelenti azt, hogy ezeknek az embereknek nincsenek terveik, vágyaik - a legtöbben közülük nem törődtek bele a sorsukba és változtatni szeretnének, csak kevés lehetőségük van erre. A My Budapest Photo Project a Budapest Bike Maffia és a Café Art kezdeményezése, amely azon kívül, hogy felhívja erre a súlyos társadalmi problémára a figyelmet, egy eldobható fényképezőgéppel esélyt adott a kampányban résztvevőknek, hogy megmutassák Budapestet a saját szemszögükből és azon keresztül saját magukat.

A kampányban résztvevő hajléktalan emberek által készített közel 2000 fényképből egy szakmai zsűri állította össze a My Budapest Photo Project kiállításának az anyagát, amely szombaton lesz megtekinthető a Csinos Presszóban (7621 Pécs, Várady Antal utca 8.).

Az eseményre a Pécsi Bike Maffia adománysüti akcióval és közösségi főzéssel készült.

A kiállított képekből összeállított My Budapest Photo Project 2017-es naptája is megvásárolható lesz az egy napos eseményen, amin a kezdeményezés projektfelelősével Fekete Bernadettel is lehet majd beszélgetni. A naptárakból befolyt összeggel a projektben résztevő otthontalan embereket támogatják.

EQM