Ha nem romlik tovább az időjárás, csütörtöktől újra suliba kell menni Pécsen is

2012. február 07. kedd 20:44

Ha nem romlik tovább az időjárás, csütörtöktől újra suliba kell menni Pécsen is

A megyei kormányhivatal keddre és szerdára kétnapos rendkívüli szünetet rendelt el a közoktatási intézményekben a szélsőséges időjárás miatt. Dr. Hargitai János kormánymegbízott munkatársunknak azt mondta, az Országos Meteorológiai Szolgálat regionális központjának előrejelzésére és a katasztrófavédelem embereinek tanácsára támaszkodott a döntés meghozatalakor. Hogy a kétnapos kiesést az iskolák mikor pótolják be, az intézmények hatásköre. 

Dr. Hargitai munkatársa Deák Edit, az Oktatási Főosztály vezetője megerősítette, bizony be kell hozni a két napos kiesést, mivel törvény szabályozza a tanítási napok számát. Takarékossági szempontok egyébként a kormánymegbízott szerint nem játszanak ilyenkor szerepet, az időjárás az egyedüli oka a február 7-i és 8-i szünetnek. Spórolni nem is lehetne, két napra ugyanis nem érné meg lekapcsolni a fűtést.

- Ráadásul a törvény értelmében az intézményeknek értelmes foglalkozásokat kell biztosítaniuk azoknak a gyerekeknek, akik valamilyen oknál fogva nem tudnak otthon maradni - jelezte dr. Hargitai.

A Leőwey Klára Gimnázium igazgatója, Dr. Zalay Szabolcs elmondta, bár nem örülnek a helyzetnek, hiszen náluk az időjárástól függetlenül is rendben ment volna az élet, természetesen elfogadták a döntést. Nem várható tehát, mondta, hogy a szünetet megtoldják két nappal, csütörtökön és pénteken tehát a megszokott tanítási rendben folyhatnak a napok. A kimaradt tanítási napokat biztos, hogy szombati napon pótolják, jelenleg arról tanácskoznak a gimiben, melyik hétvégékről legyen szó.

A Szent István téri intézményben mindkét kieső napon van ügyelet, ha esetleg valamelyik nebulónak szándékában áll betérni.

- A problémát az jelenti, hogy a százötven-kétszáz kollégistánk már a hétvégén visszatért Pécsre, így velük lehetett volna foglalkozni - mondta az igazgató, aki optimistán hozzátette, „de legalább a tanárok javíthatják a dolgozatokat."

Dr. Barna Viktor, a Hajnóczy Kollégium igazgatója lapunk munkatársának azt mondta "aki akart, hazamehetett, aki maradni akart, annak is volt erre lehetősége". Elmondása szerint a kollégisták teljes ellátásban részesülnek e két nap alatt, és a betervezett programokat is megtartják.

Ha az időjárás nem változik szerda után sem, a kormánymegbízott meghosszabbíthatja a rendkívüli szünetet, vagy egyéb indokkal az iskolák tehetik meg ezt, de a jelenlegi forgatókönyv szerint csak szerda estig tart a diákok szabadsága.

Illusztrációnkon
a Felsővámház utcai iskola diákjai láthatók.

Mácsadi A. - Fotó: Dittrich Éva

2 hozzászólás

 
  • 2. Boss - 2012. február 08. szerda 15:14
    Remélem olyan idő lesz hogy nem kell menni egész héten:)
  • 1. Böngésző - 2012. február 08. szerda 12:58
    Hamis bama-hír terjed a Facebookon
    (Google keresőbe írva)

Új hozzászólás