Ha meglesz végre a pénz a Misina-tető rendbetételére, az étterem tetején korizni is lehet

2013. június 11. kedd 17:05

Ha meglesz végre a pénz a Misina-tető rendbetételére, az étterem tetején korizni is lehet

Parkolópályára állt a TV-torony melletti terület felújítása. A még a mai, meglehetősen romos állapotában is népszerű turistacélpontnak számító Misina-tetőn szórakoztatóközpontot képzeltek el, ahol biciklis park és „felnőtt játszótér" is helyet kapna. A város a munkálatok finanszírozására teljes egészében pályázati forrásokat venne igénybe - a probléma, hogy bár a beadott anyag szakmailag rendben van, egyelőre forráshiány miatt nem érkezik a pénz.

Évek óta elkeserítő állapotban van a pécsi TV-torony közvetlen környezete, ám a tervek szerint a terület visszakaphatja régi fényét méghozzá úgy, hogy ehhez a pécsi önkormányzatnak egy forinttal sem kell hozzájárulnia.

- Pályázati forrásból szeretnénk rendbe tenni a TV-torony környékét, a forráshoz szükséges anyagokat már októberben beadtuk - tájékoztatta lapunkat Nagy Csaba, Pécs alpolgármestere.

 

Mint megtudtuk, a dokumentumokat a közreműködő szervezet már elbírálta és úgy ítélték meg, a pályázat szakmailag megfelelt a támogathatósághoz szükséges követelményeknek, azonban forráshiány miatt ideiglenesen nem részesülhet támogatásban.

- A pályázat tartaléklistára került, így a TV-torony környékén a munkálatok egyelőre nem kezdődnek meg. Természetesen, ha pénzhez jut a projekt, a munkálatok a kivitelezési közbeszerzés lefolytatását követően megkezdődhetnek - mondta el a városvezető, aki azonban arról nem tudott nyilatkozni, hogy erre mikor kerülhet sor.

Mindenesetre az elképzelések szerint egyfajta szórakoztató központ épül a területen. Ha minden jól megy tehát, hamarosan biciklis hegyi pálya és „felnőtt játszótér" is várja a hegycsúcsra látogatókat, de modernizálják a közvilágítást is, valamint térfigyelő kamerákat is elhelyeznek.

- A fejlesztésekből az egykori Misina Étterem sem maradna ki, a torony melletti épületet látogatóközponttá alakítanánk, ahol többek közt ajándékboltot, turisztikai irodát, kerékpárkölcsönzőt, valamint akadálymentesített mosdót is kialakítanánk - fogalmazott a városvezető.

A terület talán legnagyobb érdekessége az étterem tetején nyíló kávézóterasz lesz, amely télen korcsolyapályává alakulna.

A teljes fejlesztés mintegy háromszázmillió forintot emészt fel, ennek teljes egészét pályázati forrásból szeretné fedezni az önkormányzat.

Képünkön a pécsi TV-torony látható.

 

Palotás P. - Fotó: Dittrich Éva