Győzni ment a pécsi fiú a Kicsi Óriások tehetségkutatóba, végül ő is lett a legjobb énekes

2016. október 27. csütörtök 10:16

Győzni ment a pécsi fiú a Kicsi Óriások tehetségkutatóba, végül ő is lett a legjobb énekes

Nincs hiány a tehetségekből Pécsett, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az RTL Klub Kicsi Óriások című tehetségkutató műsorát egy pécsi fiú nyerte meg. Ignácz Pétert az énekesek kategóriájában választotta a legjobbnak a zsűri a szombat esti adásban. A tizenkét éves énekespalánta a Pécsi Újság.hu-nak elmondta, ő már az első válogatóra is győzni ment.

Bár még csak tizenkét éves, Ignácz Péter nem számít amatőr énekesnek. Édesapja zenész, így szerette meg ő is a zenét, édesanyja szerint pedig már kiskorában is folyton énekelt. Hét éve a pécsi Liszt Ferenc Zeneiskola tanulója, úgyhogy tényleg nem ma kezdte. Nem csoda hát, hogy felfigyeltek a tehetségére és végül sikerült bejutnia az RTL Klub gyerekekről szóló tehetségkutatójába.

- Nagyon jó érzés volt, hogy ebbe a műsorba bekerülhettem. Az még egy plusz, hogy meg is nyerhettem - mondta el munkatársunknak Peti. - Úgy mentem oda az első castingra, hogy meg szeretném nyerni ezt a versenyt. Nem búsultam volna, ha más nyer, mert mindenkinek ugyanakkora esélye volt rá, de azért mégis örülök, hogy engem választott a zsűri - tette hozzá a friss győztes.

A szülők is boldogok

- Óriási élmény volt - mesélte Ignáczné Szabó Mónika, Peti édesanyja. - Nagyon nagy öröm és boldogság, mert hiszen ez volt az álmunk, hogy egyszer a gyermekünket a tévében láthassuk. Már kiskora óta tudtuk, hogy ő erre született, és végre kaptunk egy olyan lehetőséget, hogy ezt meg is mutathatta az egész országnak. Boldogok vagyunk, hogy ez sikerült.

A tűzijátékig azonban hosszú út vezetett, ami ráadásul nem indult könnyen. Peti nyolc hétig Budapesten élt, ennyire távol és ilyen hosszú ideig pedig sosem volt még a családjától. Nehéz volt az elszakadás az otthontól, de a kezdeti honvágyat hamar feledtette a sok feladat, amit az akadémián kapott a következő műsorra való felkészüléshez. Volt bőven dolga, hiszen már reggel 8-tól kezdődtek az ének- és táncpróbák, délben ebéd, aztán folytatódhatott a munka. Az akadémia úgy működött, akár egy iskola, hiszen órarend szerint kellett hol az egyik, hol a másik teremben vagy a stúdióban gyakorolni. Bár természetesen hiányoztak az otthoniak a pécsi fiúnak, szerencsére nem volt egyedül, hiszen a többi versenyzővel naponta találkozott, ráadásul a Kovácsovics Fruzsina énekesnő vezette Kisördögök csapatában is nagyon jól érezte magát.

- Elég összetartó csapat voltunk. Amikor nem sikerült valami olyan jól, Fruzsina megvigasztalt minket - mesélte. - Amikor kiestünk, akkor is azt mondta, hogy semmi baj, még van esélyünk egyéniben megnyerni. Ez végül megvalósult, mert a csapatunkból Olívia (a kistehetségek kategóriában - a szerk.) is nyert és én is.

Amikor kiderült, hogy a Kisördögök csapata nem folytathatja tovább a küzdelmet a győzelemért, Peti természetesen szomorú volt az adás után, de aztán inkább arra készült, hogy az énekesek mezőnyében a legjobb legyen. Sok munka volt ebben, hiszen kapott kritikákat is a zsűritől, ami néha rosszul esett neki, de másnapra már kiheverte és igyekezett megfogadni a tanácsokat. A tehetségkutató során főleg abban fejlődött sokat, hogy már nem csak a színfalak mögött, de a színpadon is magabiztossá vált.

A sport is nagy kedvence

Peti kedvenc órája az iskolában az ének mellett a testnevelés. Jelenleg a PVSK-ban atletizál, de szabadidejében nagyon szeret rollerezni is. Igaz, egy csúnya baleset miatt, aminek köszönhetően eltört a lába, lehet, hogy fel kell hagynia ezzel a számára kedves hobbival. Ha az édesanyján múlik, akkor biztosan.

- Az első előadáson még nagyon féltem, de másodjára már kicsit felszabadultabban mentem ki a színpadra, mert jó volt ott állni és énekelni a sok embernek. A fináléban már kicsit se izgultam - árulta el az ifjú énekes.

Pedig lett volna oka rá, hiszen mint kiderült, aznap 39 fokos lázzal ébredt. Az orvosok szerint, akik megvizsgálták, valamilyen vírust kaphatott el, ami eléggé legyengítette. Még a főpróbán is vizes borogatás volt a fején, de az adásra sikerült annyira helyrejönnie, hogy színpadra tudjon állni. S ahogy a nézők láthatták, mintha mi sem történt volna, Peti profihoz méltó módon teljesített. A döntőben Whitney Houston I Have Nothing című számát énekelte, ez volt a kedvence az összes közül, amit a műsorban előadott.

- Ez egy nagyon jó kis szám volt. Ugye ezt egy nő énekli, és nagyon örülök, hogy én így el tudtam énekelni - emlékezett vissza. Talán éppen azért feküdt neki ennyire, mert ebben a műfajban érzi a legerősebbnek magát. - A lírai dalok közelebb állnak hozzám, de a pörgős számokat is szeretem, mert szerintem azok is jól állnak - mondta.

Ezek után nem is lehet kérdés, hogy a Kicsi Óriások legjobb énekese - aki egyébként másfél millió forintot nyert, amit szülei a további taníttatására fordíthatnak majd - továbbra is a zenével együtt képzeli el az életét.

- Az a célom, hogy énekes legyek, de azért legyen egy szakmám is. Fodrászként szeretnék dolgozni, hétvégén meg fellépni, énekelni.

Képünkön: Ignácz Peti hölgyek gyűrűjében a Kicsi Óriások egyéni döntőjében.

Kiss Alexandra - Fotó: RTL Klub/Kicsi Óriások