Gyilkossági ügyet kezdett tárgyalni a Pécsi Törvényszék

2015. október 07. szerda 14:11

A Pécsi Törvényszéken megkezdődött annak a 37 éves férfinak a tárgyalása, akit emberöléssel vádol az ügyészség. A vádirat szerint K. Dezső idén februárban szerelemféltésből megölte élettársát. Az asszonyon 66 különböző sérülést állapított meg az orvos szakértő - adta hírül a Magyar Nemzet Online.

A vádlott és élettársa a Baranya megyei Cserdi község szőlőhegyén egy présházban lakott. Rendszeresen italoztak. Februárban a szomszédjuknál voltak vendégségben, a nap folyamán mindhárman több liter bort fogyasztottak.

A vádirat szerint amikor hazaindultak, a férfi kérdőre vonta élettársát, létesített-e szexuális kapcsolatot a szomszéddal, amíg ő távol volt.

Ezen összevesztek, a nőt többször megrúgta, ököllel verte, a köves, vizes talajon vonszolta, később a nadrágszíjával is bántalmazta, majd az út mellett magára hagyta. A mentőket csak órákkal később értesítette, a sértett addigra meghalt.

- A testen lévő hámfoszlások a sértett testének szilárd és érdes talajon való vonszolása során jöttek létre. A holttesten talált sérülések élő állapotban keletkeztek. A halál közvetlen oka a sértett testét ért nagyszámú tompa behatás következtében kialakult zsírembólia volt, ami heveny keringési elégtelenség révén vezetett halálhoz - mondta Tóth László, a Baranya Megyei Főügyészség ügyésze.

A vádlott a tárgyaláson azt mondta, nem akarta megölni az élettársát. „Ennyit szeretnék mondani, én az élettársamnak a halálát nem akartam. Eszem ágába se volt ez, mert együtt terveztük el a jövőnket, gyereket akartunk, mindent" - fogalmazott K. Dezső vádlott.

A férfit még aznap elfogták, részletes beismerő vallomást tett. Az orvos szakértő szerint K. Dezső nem szenved elmebajban, a gyilkosság elkövetésekor ő is és élettársa is erősen ittas állapotban volt.

Forrás: MNO/HírTV