Gyilkosság a Hársfa utcában: esetleg 86 éves korában szabadulhat majd a tettes

2015. május 28. csütörtök 13:14

Jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték csütörtökön azt az asszonyt, aki 2013 decemberében Pécsett a Hársfa utcában meggyilkolt és kifosztott egy idős nőt. Legkorábban harmincöt év múlva, 86 éves korában kerülhet szabadlábra. 

Az első fokon eljárt Pécsi Törvényszék az 51 éves büntetlen előéletű pécsi nőt nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte, azzal, hogy feltételes szabadságra legkorábban 35 év eltelte után bocsátható.

A vádlott enyhítésért fellebbezett, ezért a Pécsi Ítélőtáblán zárult le jogerősen az eljárás csütörtökön. A tábla helybenhagyta a korábbi ítéletet, így az asszonynak legkevesebb harmincöt évet kell rácsok mögött töltenie. Ezt követően - nyolcvanhat éves korában - esetleg feltételesen szabadlábra kerülhet.

A bíróság megállapítása szerint a vádlott és az áldozat szomszédok voltak. A fiatalabb nő többször felkereste későbbi áldozatát, aki azonban erre nem tartott igényt, mivel a látogatásokat terhesnek érezte.

A gyilkosság napján, 2013. december másodikán az egyébként alkoholista és gyógyszerfüggő vádlott átment a sértett lakásába. Beszélgettek, ami során az anyagi nehézségekkel küzdő látogató elhatározta, hogy az idős asszonytól pénzt, értékeket szerez.

Dulakodni kezdett vele, majd magához vett egy konyhakést, és több alkalommal nyakon szúrta. A vádlott a késsel a már földre került idős asszonyt is többször megszúrta, mígnem a helyszínen belehalt sérüléseibe.

Gyilkosa ezt követően kitépte áldozata fülbevalóját, ujjairól lehúzta a gyűrűit, s 9500 forintot is magához vett.

Forrás: EQM