Gyermekvállalás után: így válhatnak vállalkozóvá a nők

2015. november 18. szerda 07:30

A Pécsimami Közhasznú Egyesület ingyenes információs napot szervez vállalkozást tervező nőknek a Tudásközpontban, szombaton 14.00 és 18.00 óra között. 

A gyermekvállalás után sikertelenül munkát kereső nők számára alternatíva lehet az önfoglalkoztatóvá válás. A program azok számára is érdekes, akik rugalmas, önálló, a családi élettel összeegyeztető munkára váltanának, vagy mellékállású vállalkozóként egészítenék ki jövedelmüket.

Sok esetben a nő segítőként működik közre férje vállalkozásában: már működő gazdasági társaságok is profitálhatnak az elhangzottakból.

Az év vállalkozója díjat elnyert Vidi Rita segítségével azt járjuk körbe, hogy miben különbözik az alkalmazotti és a vállalkozói szemléletmód: beszélünk hozzáállásról, kockázatvállalásról, önfejlesztésről, időgazdálkodásról és más olyan készségekről, melyek hozzásegíthetik a vállalkozást tervező nőt a sikerhez.

Az egyesület elnökének előadásában arról kapunk képet, hogy milyen adminisztrációs feladatokkal jár egy vállalkozás működtetése: lesz szó könyvelésről, számlázásról, adózásról, hatósági bejelentésekről és pályázati lehetőségekről.

Végül a Magyar Vállalkozónők Egyesületének vállalkozásfejlesztő mentora bemutatja, hogy miért fontos üzleti tervvel nekiindulni a vállalkozásnak akkor is, ha az nem szükséges pályázathoz, vagy hitelfelvételhez. Megismerjük az üzleti terv részeit és gyakorlati ismereteket kapunk az előadást követő pénzügyi workshop-hoz.

A worshop keretében konkrét számításokat is végeznek annak megállapítására, hogy egy adott vállalkozási ötlet piacképes-e. Megismerhetjük az állandó és változó költség, a fedezeti pont kiszámításának módját. Az itt tanultak mintájára mindenki elkészítheti a saját vállalkozási ötletére vonatkozó számításokat.

A GYESEN - GYerekkel Együtt SikeresEN projekt a nyitórendezvényt követően havi rendszerességgel megtartott, "GYESEN" klubfoglalkozások keretében támogatja a téma iránt érdeklődő nőket, anyákat.

 

EQM