Gyakrabban járőröznek majd a külsőbb városrészekben a közterület-felügyelők

2017. február 08. szerda 08:10

Gyakrabban járőröznek majd a külsőbb városrészekben a közterület-felügyelők

Az eddigieknél nagyobb figyelmet fordít a közterület-felügyelet a belvároson kívüli részekre - tudta meg hírportálunk. Märcz János, a szervezet nemrég megválasztott vezetője munkatársunknak elmondta, céljuk, hogy a pécsiek „még nagyobb biztonságban tudják magukat és vagyontárgyaikat". 

Több mint húsz éve szolgál a köztereseknél Märcz János, akit előbb nyáron a Pécsi Közterület-felügyelet megbízott, majd a napokban „állandó" vezetőjévé neveztek ki. A szervezet munkáját az évtizedek alatt alaposan megismerte, tudja tehát, hogy miben javultak az elmúlt időszakban és hogyan fejlődhetnek tovább.

- A pécsiek jogos igényét figyelembe véve a városvezetés kérésének megfelelően a jövőben az eddigieknél is nagyobb mértékben leszünk jelen Pécs külsőbb területein, így Kertvárosban, a keleti városrészben és Uránvárosban. Emiatt rövidesen átszervezem a szolgálatot, hogy a közterületi járőrözéseink során többet legyünk terepen a belvároson kívül is - fogalmazott.

A célkitűzések között szerepel, hogy a helyiek belelássanak a közteresek munkájába, és érzékeljék a pozitív változásokat, előrelépéseket. E mellett természetesen - tette hozzá - kiemelt feladat, hogy a városban élők még nagyobb biztonságban tudják magukat és vagyontárgyaikat.

Ennek érdekében pedig továbbra is szoros kapcsolatban állnak majd a zsarukkal.

- Szerteágazó a feladatunk, de a legfontosabb, hogy a rendőrség közrenddel, közbiztonsággal kapcsolatos munkáját segítsük. Kiemelten kezeljük továbbá az ebtartással kapcsolatos szabályok betartását, a gazdátlanul hagyott roncsautók felszámolását, illetve a védett övezetek felügyeletét.

Megtudtuk, a szervezetnél negyvenkilencen dolgoznak, az utcákon huszonhatan teljesítenek szolgálatot. Ők több műszakban, három gépkocsival járják a várost.


Képünkön Märcz János látható. 

Palotás Péter - Fotó: Dittrich Éva