Gázszivárgás miatt lesz forgalomkorlátozás a Tettyén

2015. október 06. kedd 18:33

Az E.ON gázszolgáltató egy rutinvizsgálat során gázszivárgást észlelt a Magaslati úton, a hiba elhárítását pedig el is kezdték a szakemberek - tájékoztatott keddi közleményében Girán János, Pécs alpolgármestere.

A munkálatok miatt szerdától forgalomkorlátozásra kell számítani. A hibás szakasz kicserélése nem oldható meg az út lezárása nélkül, ezért a Magaslati utat a Hunyadi utca és a Szőlő utca között október 7. és október 9. között teljes terjedelmében lezárják.

A teljes útlezárás idején nyugati irányból gépjárművel a Szőlő utca felől érhető el a Magaslati út, keleti irányba a Tettye tér - Havihegyi út - Wass Albert út a javasolt irány.

A buszmenetrendi változásokról (31, 32y, 33) a www.tukebusz.hu oldalon és az érintett megállóhelyeken, illetve a 72/224-654-es telefonszámon tájékozódhatnak az utasok. A járatok a "Szőlő utca" megállóhelyet a lezárás ideje alatt nem érintik.

Az autóbuszok zavartalan közlekedésének biztosítása érdekében, a Tettye utcában parkolást egy oldalra korlátozzák.

A teljes lezárással érintett szakaszt várhatóan a hétvégén, október 10-től korlátozásokkal már használhatják a közlekedők. A lezárással összefüggésben érintett területen a közlekedés zökkenőmentes biztosításában a rendőrség aktívan közreműködik.

A hulladékszállítás a lezárás ideje alatt a érintett utcákban zavartalan lesz.

A munkálatok elvégzését követően az E.ON gondoskodik a felbontott burkolat helyreállításáról, a környezet rendezéséről az eredeti állapotnak megfelelően. Az aszfaltozás várhatóan a jövő hét során fejeződik be - közölte az alpolgármester.