Gámán - meddig mehet így tovább?

2010. november 30. kedd 18:56

Gámán - meddig mehet így tovább?
Különböző módon értelmezi a Pécs Holding Zrt. és a Gámán Kft., hogy a városban hol lehet fizetés nélkül parkolni. Erre egyik olvasónk esete világított rá, aki panaszával szerkesztőségünket kereste fel. A Holding szerint a Kereskedők Háza előtti terület nem része, Gámánék szerint viszont része a zónás parkolási rendszernek.

A történet idén nyáron kezdődött, mikor néhány fémtolvaj vélhetően úgy gondolta, hogy jobb, ha a Kereskedők Háza közelében lévő „behajtani tilos - kivéve áruszállítás" táblákat meglovasítja.

- Azon a helyen parkoltam, és egy piros csomagot találtam az autómon, benne a fizetési felszólítással. A közlekedési tábla egyébként ebben az időszakban nem volt a helyén. Ezután írtam a Pécs Holdingnak, akik válaszlevelükben megírták: az említett terület nem tartozik a parkolási zónába, így a Gámán Kft. nem kérhetne pénzt azért, ha valaki ott parkol - mondja I. Zs. (teljes név és cím a szerkesztőségben), neve elhallgatását kérő olvasónk. (Az erről szóló dokumentum lejjebb - a szerk.)

A Gámán Kft. viszont másként értékeli a helyzetet, szerintük jogosan küldték ki a 15 ezer forintos fizetési felszólítást.



- Mivel semmilyen tábla nem jelzi, hogy a parkolási zónának vége lenne, az említett területen jogunk van pénzt kérni. A tábla azóta visszakerült a helyére, de ettől függetlenül továbbra is csak fizetés ellenében lehet igénybe venni a területet. Nem beszélve arról, hogy erre a helyre csak rakodás céljából lehet behajtani, így a közlekedési szabályok ellen is vét, aki ott parkol - érvelt Mayerné Hancz Lídia.

Olvasónk mindenesetre úgy véli, a parkolási társaság szándékosan károsítja meg az autósokat, hiszen, míg nem volt kint a tábla, több milliós bevételre tehettek szert, jogtalanul. 

A  megbüntetett autós a következő lépésként jogtalan haszonszerzés miatt tesz feljelentést.




Képünk a Kereskedők Háza előtti területen készült.

Palotás Péter - Fotó: Dittrich Éva