Futóverseny a belvárosban, Pécs sportoló nagyjaival

2011. szeptember 20. kedd 14:49

Szeptember 23-án, pénteken 16.30-tól nagyszabású belvárosi utcai futóversenyt rendez a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. A résztvevők olyan kiváló sportolókkal futhatnak együtt, mint a kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó, Vári Attila, a PSN Zrt. vezérigazgatója és Sors Tamás paralimpiai bajnok úszó, de megígérte részvételét a PVSE Londonra készülő úszótehetsége, Biczó Bence is.

A korábbi Trapp-napok hagyományait továbbvivő, immár a PSN Zrt. által szervezett eseményen két táv közül választhatnak a sportolni vágyók: a rövidebb, Hauni-futás névre keresztelt hossz „kerek" 2011 méteres (ezt egyébként a pécsi Sportóvoda fiataljai is lefutják egy váltó keretében); a PSN Zrt.-futás pedig három körből áll, így 6033 métert kell teljesíteniük az eseményre kilátogatóknak. A verseny útvonala: Kossuth tér - Irgalmasok utcája - Széchenyi tér - Mária utca - Flórián tér - Nagy Flórián utca - Líceum utca - Tímár utca - Kossuth tér.

A helyszíni, egyéni nevezés díja 500 forint, de az iskoláknak lehetőségük nyílik csoportos előnevezésre is, amely mindenki számára ingyenes. A két táv első három női és férfi helyezettje serleget kap, az első háromszázötven nevezőt feliratos pólóval ajándékozza meg a rendező PSN Zrt. Emellett minden célba érkező emléklapot is kap.

A távot teljesítők között értékes, „sportos" nyereményeket (többek között uszoda-, jégpálya- és gokart-belépőket) sorsolnak ki, a fődíj egy Mountain Bike kerékpár lesz. A legtöbb diákot mozgósító három iskola a résztvevőivel azonos számú (egy alkalomra szóló) belépőjegyet kap a Városi Műjégpályára.

A programot a pécsi Fordan SE táncosainak bemutatója színesíti, a térzenéről Fekete Kálmán, illetve a Baranya megyei vadászkürtösök együttese gondoskodik.