Fürdőruhás mikulások kocognak Pécsen a kisgyermekekért

2014. november 28. péntek 11:01

Fürdőruhás mikulások kocognak Pécsen a kisgyermekekért

December 7-én, vasárnap délután 2 órakor indul a 3. Nagy Mikulás Kocogás a Civil Közösségek Háza elől (Pécs, Szent István tér 17.). A Fürdőruhás Jótékonysági Mikulás Kocogás nevezési díjainak bevételével az EURAKVILO Gyermekonkológiai és Gyermekhospice Közhasznú Alapítványt támogatják. 

A kocogás regisztrációja 12 órától indul. A program nevezési díja 1000 Ft, családoknak 2000 Ft. A kör végén tea, forralt bor, pogácsa és zsíros kenyér várja a távot teljesítőket. A rendezvény zárásaként a szervezők átadják az összegyűjtött támogatást az EURAKVILO Alapítvány vezetőjének. 

A futás a következő útvonalon zajlik: Szent István tér – Ferencesek útja – Jókai tér – Széchenyi tér – Mária u. – Nagyflórián u. - Király u. – Széchenyi tér – Janus Pannonius u. – Szent István tér.

Az útvonal egy részét járdán, egy részét úttesten teszik meg a jelentkezők, a Széchenyi téren a Király u. - Nagyflórián u. sarkán a Színház téren és ismét a Széchenyi téren 1-1 percre megállnak karácsonyi dalokat énekelni és tornagyakorlatokat végezni. 

Részletes program az "őrült" kocogóknak:
12:00 - 13:45 Gyülekező, nevezés, csillámtetoválás, fürdőruhára vetkőzés.
13:50 Csoport kép
14:00 Rajt (várható célba érkezés 14:30 - 14:40)
15:00 Az összegyűlt támogatás átadása

 

A program szervezői a Pécsi Éjszakai Futás, Eurakvilo Gyermekonkológiai és Gyermekhospice Közhasznú Alapítvány, Baranya Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház, Baranya Megyei Önkéntes Centrum és a Nevelők Háza Egyesület.

Forrás: Eurakvilo Gyermekonkológiai és Gyermekhospice Közhasznú Alapítvány